Mindenmentes t?kf?zel?k r??r?s vaddiszn?s?lttel

2020-10-12

sponsored links

Van az ?gy, hogy az ember mell?ny?l a fagyaszt?ban (mert nincs meg?rva a zacsk? rendesen) ?s nem pont olyan h?st vesz ki, amilyet szeretne. Akkor lesz p?ld?ul egy darab vaddiszn? combja, amib?l nem akar m?r megint p?rk?ltet f?zni. S?tni kellene, de a vaddiszn? combja kisz?rad?s, ami nem finom. Mivel ?ppen id?milliomosok vagyunk, akkor s?ss?k sz?pen lassan, alacsony h?fokon, szaftos, puha, finom vaddiszn?s?lt lesz bel?le. Mell? egy kis t?kf?zel?k, szerencs?re a t?k t?k volt. Sz?pen r??r?sen, mert nem kell mindig rohanni...

Hozz?val?k (4 f?re):

A vaddiszn?s?lth?z:

kb. 1 kg vaddiszn?comb

2 ev?kan?l paradicsomp?r?

1 ev?kan?l m?z

5 ev?kan?l ol?vaolaj

2 gerezd fokhagyma reszelve

s?, bors, ?r?lt k?m?ny, kakukkf?, bor?kabogy?, must?r, pici reszelt gy?mb?r (vagy ?r?lt gy?mb?r)

A t?kf?zel?khez:

1 f?z?t?k (a fagyaszt?b?l)

1 fej hagyma

1 nagy csokor kapor

ol?vaolaj

s?, bors, fokhagyma

p?r ev?kan?l tejf?l

f?l citrom leve


Elk?sz?t?se:

A vaddiszn?combot leh?rty?zzuk, megtiszt?tjuk a nem szimpatikus r?szekt?l, majd a le?r?sban szerepl? dolgokat ?sszekeverj?k ?s alaposan a h?sba massz?rozzuk (a hozz?val?kat alaposan keverj?k ?ssze, hogy m?rt?s s?r?s?g?, j? bevon?k?pess?g? legyen, ne folyjon le a h?sr?l). A bemassz?rozott h?st f?l ?r?ra f?lre tessz?k, hogy feldolgozza a t?rt?nteket ?s k?szen ?lljon a s?t?sre.

Egy s?t?tepsit kib?lel?nk egy megvizezett ?s ?sszegy?rt s?t?pap?rral, majd belefektetj?k a h?sunkat, pici vizet ?nt?nk al?, szorosan lefedj?k aluf?li?val ?s 2-3 ?r?ra a 150 ?C-os s?t?be tessz?k, als?-fels? s?t?si m?dban. Neh?z pontosan megmondani az id?t, mert a h?s kora hat?rozza meg, hogy mikor kegyeskedik majd megpuhulni (vadh?s). ?r?nk?nt ?rdemes r?n?zni, hogy elk?sz?lt-e m?r, ha m?r j? puha, hogy sz?lakra lehet szedni, akkor k?szen van. Levessz?k r?la, az aluf?li?t ?s grill fokozaton, a h?fokot felemelve 200 ?C-ra, r?pir?tunk cseppet. Ha van s?t?zacsk? otthon, akkor abban is elk?sz?thetj?k, csak nehezebb a puhas?got ellen?rizni.

Az elk?sz?lt h?st pihentetj?k, az alatta l?v? szaftot lesz?rj?k. Most nem s?r?tettem, de pici kem?ny?t?vel s?r?thetj?k, ?gy bevon?k?pesebb ?s ink?bb m?rt?sra hasonl?t? lesz a v?geredm?ny. ?zl?s?nk szerint j?rjunk el (vagy a mindenmentess?g?nk szerint, a f?szerek tekintet?ben is...).

Am?g a h?s s?l, addig k?sz?ts?k el a f?zel?ket. Ol?vaolajon a finomra v?gott hagym?t megdinsztelj?k, majd r?dobjuk a gyalult t?k kb 10 %-?t, f?szerezz?k, pici v?zzel fel?ntj?k (ha ig?nyli) ?s p?roljuk negyed ?r?t. R?dmixerrel lez?zzuk, belerakjuk a finomra v?gott kaprot, majd mehet bele a marad?k t?k ?s gyeng?d t?z?n k?szre f?zz?k. A v?g?n tejf?llel, citroml?vel friss?tj?k.

Az elk?sz?lt h?st felszeletelj?k, a t?kf?zel?k tetej?re pakoljuk, a szafttal meglocsoljuk, m?g egy kis kaporral megsz?rjuk ?s k?szen van.



Folytats a blogon ... labas-fazek-fakanal.blogspot.com/2020...

sponsored links

Keres?s