Mim?za szelet
sponsored links
H?v?sebbre fordult az id?j?r?s, hozz?kezdhet?nk a s?t?shez! Tal?n m?r j?l is fog esni ha melegebb lesz a konyh?ban.
Szok?som, hogy elmentem a nekem tetsz? recepteket ?s abb?l v?logatok.
Trarita receptjeiben m?g sosem csal?dtam, most is r? esett a v?laszt?som. ?n kisebb tepsiben s?t?ttem ez?rt egy picit v?ltoztattam rajta. Tepsi 20x30
T?szta:
45 dkg liszt
13 dkg zs?r
8 dkg porcukor
2 toj?s s?rg?ja
1 cs. s?t?por
tejf?l
?sszegy?rtam a t?szt?t ?s 4 lapot s?t?ttem.
2 cs. pudingpor, van?li?s
5 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Baracklekv?r
A pudingport egy kev?s tejjel sim?ra kevertem. A t?bbi tejet is hozz??nt?ttem ?s s?r?re f?ztem.
Gyakori keverget?ssel kih?t?ttem.
K?zben a l?gy vajat a porcukorral habosra kevertem.
Ha kih?lt a puding akkor a vajas kr?mmel ?sszekevertem.
?sszeraktam a s?tem?nyt.
Az els? lapot megkentem lekv?rral, erre ker?lt a m?sodik lap. Erre a pudingos kr?m ker?lt, majd a harmadik lap, melyre ism?t lekv?rt kentem, amire a negyedik lapot tettem.
Tetej?re :
1 toj?sfeh?rj?t annyi porcukorral kevertem el, am?g kenhet? ?llagot nem kaptam. Ez ker?lt a s?ti tetej?re.
D?lel?tt k?sz?lt a s?tem?ny ?s k?s? d?lut?n m?r megszeltem. El?g sz?pen lehetett szeletelni ?gy is, hogy nem m?snap ker?lt felszeletel?sre.
Piroska