Mille feuille

2020-05-01

sponsored links


A Mille feuille (ejzsd: mill f?j) ezer lapot jelent, ?s 
 egy Francia desszert k?l?nlegess?g.
R?viden jellemezve, l?gies lapok k?z? rejtett, k?nny? kr?m.
K?l?nb?z? gy?m?lcs?kkel kombin?lhatjuk, disz?t?s?nek pedig
csak a fant?zink szabhat hat?rt!
Jelen esetben egy cukormentes vanil??s kr?mmel t?rsult.
Ha van cukormnetes feh?rcsokink vagy nem di?t?san k?sz?l,
akkor 1-2 t?bla olvasztva mehet a kr?mbe. 
A t?szt?hoz norm?l leveles t?szt?t haszn?ltam.
A blogon van fent h?zi k?sz?t?s? is, ami nyilv?n nem 100 %-ig
olyan de t?bb recept al?t?masztotta, hogy az?rt nem 
m?ltatlan a nagytvestv?r?hez! 
Term?szetesen szeretn?m majd dia-wellnes lisztekkel is tesztelni
de most nem mertem volna k?s?rletezni, mert t?l fontos szem?lyek
kapt?k any?knapj?ra. Az anyuk?m ?s a nagymam?m! <3


Hozz?val?k 2 db, 3 soros tort?hoz:

2 csomag Lidl el?re ny?jtott leveles t?szta
2-3 doboz pilos lakt?z m. habtejsz?n
(?n 3-at haszn?ltam de maradt ki valamennyi, viszont, 
ha nagyobb halmokat k?sz?t?nk vagy azzal d?sz?t?nk, akkor kellhet)
250 g lakt?z m. mascarpone+ 2,5 ek. 1:4 ?des?t?+
dia wellnes van?li?s cukor opcion?lisan
a habhoz 2 csapott ek. dia- wellnes porcukor  
?s dobozonk?nt 1 cs. habfix 

D?sz?t?shez jelen esetben:
 ?fonya
vir?gok 
s?t?ben kezelt gl?k?z szirup+ ?telfest?k 
(ha di?t?zunk, ez csak d?szk?nt funkcion?l)
dw. porcukor
kev?s kimaradt t?szta s?tve, ?s ?sszet?rve



Elk?sz?t?s:
A kiny?jtott lapokat sz?v form?val kisz?rjuk
(nekem egy ?ll?that? sz?v tortas?t? form?m
 volt az eszk?z a legkisebb fokozatra t?ve, 
ami k?z?pen m?rve 14 cm) 
A k?t lapob?l 6 sz?v?nk lesz, egy g?ztepsire 3 db f?r.
Ezeket s?t?pap?rra tessz?k, majd s?t?pap?rral le is 
fedj?k. R?helyez?nk egy tepsit ?s 200 fokra 
el?meleg?tett s?t?ben 10 percig s?tj?k.
A r?helyezett tepsi, az?rt kell, mert nem engedi felh?lyagosodni!
A s?t?si id? letelte ut?n, ha m?g t?l vil?gos, 
 a tepsit ?s a pa?rt lev?ve a tetej?r?l, picit tov?bb s?tj?k.
(Ne feledj?k a sz?vek mell? a kimaradt t?szt?b?l 
adagonk?nt tegy?nk egy keveset a tepsire, 
ezt t?rj?k majd a tetej?re!)
A kis?lt lapokat r?cson h?tj?k!
A 2. adagn?l a s?t?si id? ler?vid?lhet!
A kr?mhez, a habot a fixszel, porcukorral elkezdj?k felverni.
M?g miel?tt teljesen k?sz lenne, hozz?adjuk a mascarpon?t a 
2 f?le cukorral ?s befejezz?k a m?veletet.
A habzs?kba a k?vetkez?, nagyobb lyukkal rendelkez?
kinyom?cs?vet rakjuk. Majd a zs?kba helyezett kr?mb?l 
 kis halmokat tesz?nk a lapok r?tegei k?z?.

 Ez 3 r?teg kr?met jelent, hiszen a tetej?t is kr?mmel z?rjuk.
A v?g?n megsz?rjuk a t?r?tt t?szt?val, 
r?halmozzuk a gy?m?lcs?t, meghintj?k porcukorral ?s
vir?gokkal, gl?k?z d?sszel d?sz?tj?k.
Ez ut?bbi ?gy k?sz?l, hogy silp?t lapra sz?nezett gl?k?zt
h?zunk. Ha kem?nyebb, meleg?ts?nk r? mikr?ba vagy
helyezz?k a meleg tepsire a lapot ?s azon ?tpuhul, hogy
eltudjuk h?zni. Majd tegy?k a s?t?be ?s p?r perc ut?n, 
ahogy elkezd bubor?kokat k?pezni, el is k?sz?lt. 
Figyelj?nk arra, nehogy meg?gjen!
Mikor kivett?k, hagyjuk h?lni, ?s sz?pen megszil?rdul, 
?s azt?n tudjuk t?rni.
(s?t?pap?ron nem pr?b?ltam, akinek nincs silp?t, esetleg pr?b?lja ki)


K?sz?thet?nk fah?jas verzi?t, ekkor 1 ek. fah?jat tegy?nk a kr?mbe.
Ha van karamelliz?lhat? cukorhelyettes?t?nk vagy cukorral k?sz?tj?k,
akkor a s?t?si id? letelte ut?n sz?rjuk meg a lapot cukorral, 
majd 5 percre toljuk vissza, hogy a karamelliz?l?djon a t?szt?n.
Egy?b m?s ?zek szint?n a fant?zi?ra vannak b?zva.
Minden alapanyag norm?lra cser?lhet?, ?zl?s szerint!
A lapokat kj?sz?thetj?k m?s m?retbe/form?ba, kerek, kocka, t?glalap.













Folytats a blogon ... szanikonyhaja.blogspot.com/2020/05/mi...

sponsored links

Keres?s