Mi fu? Tofu!
sponsored links
Mi fu? Tofu!
A 24 éves férfi állítólag rájött, hogy se ideje, se pénze a konyhai mûveletek elvégzésére, ezért inkább a jövõben mellõzni akarja ezeket. Mivel enni viszont kell, ezért megálmodott egy löttyöt, ami állítása szerint mindenféle anyagot tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van. Ha ez igaz, és valóban ekkora az érdeklõdés iránta, én tényleg nagyon szomorú vagyok. Lehet, hogy ezzel vége a gasztronómiának?
Elmagyarázni a született süketnek azt, hogy milyen a déli harangszó, nagyon nehéz dolog. Véleményem szerint egy olyan embernek, aki pótló folyadékokat agyal ki az ételek helyett, épp ilyen nehéz elmagyarázni a gasztronómia csodáját. Csak azt tudja, milyen megnyugtató és kreatív dolog fõzni, aki, mindezt szívvel teszi, ha az ember erõlteti, akkor csak rosszízû, égett, szomorúság ízû és állagú ételek kerülnek az asztalra.
Szerintem fõzni úgy kell, mintha minden egyes csipet fûszerünket utoljára tennénk a levesünkbe, mintha minden feltálalt ételünk az utolsó lenne. S, ha valóban így kerül ki minden a konyhánkból, akkor sem itt ebben a földi létben, sem majd Szent Péter elõtt nem kell szégyenkeznünk. Mai ételem egy elsõ találkozásra igencsak ízetlennek tûnõ alapanyagból, tofuból készült, de higgyék el, némi szenvedéllyel és kis kreativitással isteni ételeket készíthetünk belõle.
Babos-laskagombás tofupörkölt
Hozzávalók:
50 dkg laskagomba
10 dkg fehér bab
1 csomag kemény tofu
vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
vöröshagyma
só, bors
Elkészítése:
5. Amikor jó szaftos, belekeverjük a pirított tofukockákat, és kb. 10 perc alatt összefõzzük.
6. Végül a babot, gombát és tofut összekeverjük és még pár percet hagyjuk fõni, hogy az ízek összeérjenek. Azért készítjük külön az alapanyagokat, hogy ne törjenek össze! Én galuskával tálalom.