MEYER CITROM TORTA

2014-01-09

sponsored links















Tortát sütöttem. Citromosat. Még hozzá Meyer citromosat. Olyan ritkán lehet összefutni ezzel a különleges citrommal, illetve citranccsal, mivel ez se nem citrom, se nem narancs. A kettõ párosításából született ez a citrusféle... Kissé lágyabb és édesebb az íze a megszokott citroménál, a színe pedig sokkal élénkebb sárga az átlagosnál.... És szerintem mintha lenne egy kissé fûszeres beütése is. Szóval érdekes és izgalmas. Pont ezért lett tortába öltve. Már napok óta valami citromos dologra áhítoztam, és amikor megpillantottam a Fény utcai piacon ezeket a citromokat, szinte rávetettem magam a sokaságra. Gyorsan vettem belõle jó néhányat és már este megfõztem belõle az üde citromkrémet...


Hozzávalók: egy kerek, 4 tojásból sütött piskóta alap, 3 tojás, 1 csésze cukor, 2 Meyer citrom leve és reszelt héja, 1 csipet só, 1 evõkanál kukorica keményítõ, 40 dkg mascarpone krém. Bevonáshoz: 3 dl. tejszínhab. Díszítéshez: aszalt citromhéj.


A tojásokat lábosba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a citromok levét, reszelt héját és a keményítõt. Habverõvel habosra keverjük. A lábost vízfürdõ fölé helyezzük és addig fõzzük-keverjük a masszát, míg szép, fényes, sûrû krémet nem kapunk. A krémet teljesen kihûtjük. A kihûlt krémet habosra keverjük a mascarponéval, majd ezzel a krémmel töltjük meg a tortát. A piskóta alapot négybe vágjuk, a krémet elosztjuk a rétegek között, simára eldolgozzuk, megtöltjük vele a tortát. A végén a tejszínt kemény habbá felverjük és bevonjuk vele a kész tortát. A torta tetejét aszalt citromhéjdarabkákkal díszítjük és tálalásig, hûtõbe tesszük.








 Illéskrisz Konyhája



Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s