Mexikói zöldséges - paradicsomos rizses hús

2013-01-04

sponsored links


A sok nehéz húsos fogás után ma valami könnyedebb ebédet szerettem volna készíteni. A mélyhûtõben keresgéltem, találtam egy csirkehúsos csomagot, amiben 6 csirke felsõcomb filé és 4 csirkemell közép volt, és találtam még egy mexikói zöldségkeveréket. Rögtön tudtam, hogy ezek pont jók lesznek a mai ebédhez. Némi kis rizzsel finom ebéd kerekedik belõlük - és így is lett. Felengedtettem a húst a mikró olvasztó fokozatán, aztán apró kockákra vágtam a bõrös combfiléket és a mellközepeket is. Zepter sütés szabályai szerint szárazon körbesütöttem a húsfalatkákat egy nagy felforrósított Zepter lábasban. Amikor a lábas elengedte a húsokat pirítottam még 5-6 percig, míg minden hús kifehéredett, aztán ráraktam egy fej apróra vágott hagymát, úgy pároltam tovább az ételt. Amikor a hagyma üvegesedni kezdett, ráöntöttem 1 kg mexikói zöldségkeveréket (Lidl-s, a tartalma sárgarépa kocka, zöldborsó, kukorica, zöldbab, pirospaprika kocka), és tovább pároltam. Fûszereztem sóval, ételízesítõvel, olasz fûszerkeverékkel (a már sokszor említett szárított zöldfûszerek) és kevés chili porral. Amikor a zöldségkeverék is átforrósodott, hozzáöntöttem ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2013/01/mexikoi-z...

sponsored links

Keres?s