Mese puzzle vajas kekszbõl
sponsored links
Ha egyszer belekezdesz, nem lehet megállni.
Milyen jó, keksz és játék egyben, csak vigyázz, mert ha hamar felfalod a darabokat, elfogy a játék is.
A tészta hozzávalói
35 dkg liszt
20 dkg vaj
1 tojás
csipet só
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
A vajat morzsold el a lisztben és a többi hozzávalóval gyúrj tésztát. Tedd legalább egy órára hûtõbe. Ha nem készíted el az egész tésztát, akkor fóliába csomagolva napokig eláll a tészta.
Alakítsd ki a formákat és 180 fokos sütõben 10-12 perc alatt süsd meg. Vigyázz hamar megég és akkor kiszáradhat.
A mázhoz:
1 tojás fehérje
20 dkg porcukor vagy cukorliszt (a cukorlisztben van keményítõ is így kiváló a máz elkészítéséhez)
A fehérjében keverd el a porcukrot. Az arány változhat, mert minden tojás más és más méret. A lényeg, hogy annyi porcukor kell hozzá hogy amikor elkevered a keverés mintája 15 másodpercig legyen látható, ennyi idõ alatt szépen összefolyik majd.
Ha ez az idõ kevesebb, akkor nagyon folyós lesz, ha több, akkor pedig túl kemény és nehezen formázható. Ezért hívják 15 másodperces máznak.
Különbözõ színezékkel lehet más és más színt elérni és a formát díszíteni. Elõször a körvonalakat kell megrajzolni, majd kitölteni a mázzal. Száradás után jöhet a folytatás. Sok gyakorlást igényel és nem remegõs kezeket. Bár lehet remegõ kézzel még izgalmasabb minták születhetnek.
Milyen jó, keksz és játék egyben, csak vigyázz, mert ha hamar felfalod a darabokat, elfogy a játék is.
A tészta hozzávalói
35 dkg liszt
20 dkg vaj
1 tojás
csipet só
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
A vajat morzsold el a lisztben és a többi hozzávalóval gyúrj tésztát. Tedd legalább egy órára hûtõbe. Ha nem készíted el az egész tésztát, akkor fóliába csomagolva napokig eláll a tészta.
Alakítsd ki a formákat és 180 fokos sütõben 10-12 perc alatt süsd meg. Vigyázz hamar megég és akkor kiszáradhat.
A mázhoz:
1 tojás fehérje
20 dkg porcukor vagy cukorliszt (a cukorlisztben van keményítõ is így kiváló a máz elkészítéséhez)
A fehérjében keverd el a porcukrot. Az arány változhat, mert minden tojás más és más méret. A lényeg, hogy annyi porcukor kell hozzá hogy amikor elkevered a keverés mintája 15 másodpercig legyen látható, ennyi idõ alatt szépen összefolyik majd.
Ha ez az idõ kevesebb, akkor nagyon folyós lesz, ha több, akkor pedig túl kemény és nehezen formázható. Ezért hívják 15 másodperces máznak.
Különbözõ színezékkel lehet más és más színt elérni és a formát díszíteni. Elõször a körvonalakat kell megrajzolni, majd kitölteni a mázzal. Száradás után jöhet a folytatás. Sok gyakorlást igényel és nem remegõs kezeket. Bár lehet remegõ kézzel még izgalmasabb minták születhetnek.