Mentás zöldborsó-krémleves parmezán chipsszel

2010-04-26

sponsored links

A kertészeti könyvek általában óva intik az embert attól, hogy a mentát "csak úgy" a földbe ültessük, a legjobb, ha cserépbe és a cserepet tesszük a földbe, mivel a menta olyan gyorsan terjed, és annyira erõs lesz a gyökérzete, mint a gyomnak, és majd nem tudunk tõle megszabadulni.  Nos, tavaly elültettem már csakazértis egy tõ mentát csak úgy, mert igazán azt szeretném, ha elburjánzana a kertnek ebben a részében. Mentából nincs olyan, hogy sok. Már az elsõ meleg hatására kidugta a fejét, de nagyra még nem tudott nõni, mert állandóan leszedem: hol mentateának, hol salátába és most levesbe is.


2 személyre                       
3 ek olívaolaj
2 szál újhagyma a zöldjével
2 gerezd fokhagyma
1 kis sárgarépa
1 közepes burgonya
20 dkg zöldborsó
1 dl tej
1 marék friss menta
4 vékony szelet parmezán
pirított kenyérkocka

Az olívaolajon megpirítom a felszeletelt újhagymát és fokhagymát, hozzáadom a karikákra vágott sárgarépát, a burgonyadarabokat és 4-5 percig együtt párolom. Beleöntöm a borsót, elkeverem, majd felöntöm vízzel. Sózom, és 15 perc alatt készre fõzöm. Tejet adok hozzá, megvárom, míg felforr, és leveszem a tûzrõl. A friss mentaleveleket beledobom, és botmixerrel pürésítem a levest. Forrón tálalom parmezánchipsszel és pirított kenyérkockával.
Parmezán chips:
A grillsütõt 250 fokra melegítem. A parmezánszeleteket alufóliára teszem, és 1-2 perc alatt megsütöm. Kicsit hagyom hûlni, és óvatosan lehúzom a fóliáról.



Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2010/04/menta...

sponsored links

Keres?s