Meglepetéstekercs Adél módra
sponsored links
Sedith kolléganõm 2013-ban a módra ételek rovatot szerkesztette és ennek a befejezésére felkérte az Erdélyi konyhás lányokat, hogy a decemberi lapba mindenki készítsen egy "saját módra" ételt és írjon pár sort magáról. Én az alábbit készítettem.
A fõzés iránti szeretetem egész pici gyerekkoromig nyúlik vissza, amikor ott sürögtem-forogtam anyukám és nagymamám mellet. Ez a rajongásom mindmáig megmaradt, hisz számomra a fõzés nem teher, hanem kikapcsolódás és egyben alkotás is, mert fontos, hogy az étel nemcsak ízével hanem látványával is magával ragadjon. Úgy érzem, hogy az alábbi recept teljes mértékben visszatükrözi a gasztronómiai énemet, és ráillik az Adél módra megnevezés. Egyszerû és klasszikus alapanyagokból készült, a végeredmény mégsem egy megszokott, mindennapi étel, hanem olyan, ami akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Meglepetéstekercs Adél módra
Hozzávalók: 3 tojás, 8 dkg fõtt krumpli, 5 dkg sajt, 4 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 3 evõkanál ...