Meglepetés tortácska

2011-08-06

sponsored links


Nem tudom megunni ezeket a mini süteményeket! Legutóbb erdei gyümölcsös meglepetés tortácska készült. Szerintem csinosak lettek :)

Meglepetés tortácska - 4 darab 8 cm-es formához                         

Piskóta:
2 tojás szétválasztva, 40 g liszt, 40 g cukor, 8 g kakaópor
Vaníliakrém:
300 g mascarpone, 100 g cukor, 3 tojás sárgája, 200 ml tejszín, 1 rúd vanília, 1 csomag zselatinfix (20 g)
Gyümölcskrém:
100 g vegyes (erdei) gyümölcs, 1 ek keményítõ, 50 g cukor, 50+50 ml víz, pár csepp citromlé

+ 60 g marcipán

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk. Amikor kezd habosodni, hozzáadjuk a cukor egyharmadát. A maradék cukrot a sárgájával kihabosítjuk. A felvert fehérjehabba forgatjuk a sárgáját, majd hozzáadjuk a liszt és kakaópor keverékét is.  Sütõpapírral bélelt tepsire vékony lapot kenünk.  Elõmelegített, 180°C-os sütõben ...


Folytats a blogon ... sutisarok.blogspot.com/2011/08/meglep...

sponsored links

Keres?s