Meglepetés tortácska
sponsored links
Nem tudom megunni ezeket a mini süteményeket! Legutóbb erdei gyümölcsös meglepetés tortácska készült. Szerintem csinosak lettek :)
Meglepetés tortácska - 4 darab 8 cm-es formához
Piskóta:
2 tojás szétválasztva, 40 g liszt, 40 g cukor, 8 g kakaópor
Vaníliakrém:
300 g mascarpone, 100 g cukor, 3 tojás sárgája, 200 ml tejszín, 1 rúd vanília, 1 csomag zselatinfix (20 g)
Gyümölcskrém:
100 g vegyes (erdei) gyümölcs, 1 ek keményítõ, 50 g cukor, 50+50 ml víz, pár csepp citromlé
+ 60 g marcipán
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk. Amikor kezd habosodni, hozzáadjuk a cukor egyharmadát. A maradék cukrot a sárgájával kihabosítjuk. A felvert fehérjehabba forgatjuk a sárgáját, majd hozzáadjuk a liszt és kakaópor keverékét is. Sütõpapírral bélelt tepsire vékony lapot kenünk. Elõmelegített, 180°C-os sütõben ...