Meggyleves a város felett

2010-07-11

sponsored links

Szeretem a leveseket, magam mégis ritkán készítek. Most elõször csináltam meggylevest is. A megfelelõ recept felkutatására tett sikertelen kísérleteim után a biztos siker érdekében anyuhoz fordultam és az õ jól bevált, nagy családon tesztelt receptjét használtam.
A jól sikerült leves elfogyasztására pedig a város felett, egy csendes, árnyékos tetõteraszon került sor. Igazi (gasztro)élmény volt.

Hozzávalók kb. 3 tányérnyi leveshez:
fél kg meggy
1 csipet só
késhegynyi fahéj
7 evõkanál kristálycukor
3 szegfûszeg
1 evõkanál liszt
3 evõkanál tejföl
2 dl fõzõtejszín

A meggyet leszáraztam, megmostam és kimagoztam, majd újra átöblítettem. Egy lábasba raktam, majd egy csipet sóval, késhegynyi fahéjjal, 7 evõkanál kristálycukorral ízesítettem és hozzáadtam 3 szegfûszeget. Az egészet összekevertem, majd 1 dl vizet öntöttem alá és 10 percig fedõ alatt pároltam.
A megpárolódott meggyet fél liter vízzel felöntöttem, majd felforraltam.
1 evõkanál lisztet kikevertem 3 evõkanál tejföllel. A már forrásban lévõ levesbõl hozzáadtam néhány evõkanálnyit, elkevertem, majd folyamatos keverés mellett a levesbe csurgattam. A levest újra felforraltam és addig kevertem, míg sima nem lett. Végül 2 dl tejszínnel tettem még bársonyosabbá.
A kész levest lehûtöttem és hidegen tálaltam.

Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2010/07/meggyl...

sponsored links

Keres?s