Meggylekváros, csokoládés zabkása
sponsored links
Ismét egy pohárdesszert, finom zabpehelybõl, a csoki kivételével egészségesen:) A csoki és a meggy verhetetlen páros:)
Hozzávalók (4 személyre): 12 dkg finomszemû zabpehely, 4, 5 dl tej, 2 evõkanál méz, 10 dkg tejcsokoládé, 8 ? 10 evõkanál meggylekvár.
Elkészítése: A tejet felmelegítjük. Mielõtt forr hozzáadjuk a mézet és a zabpelyhet. Alacsony hõmérsékleten kb. 10 percig kavargatjuk, amíg besûrûsödik.
5 dkg csokoládét kis kockákra vágunk és a zabkásához keverjük. A még meleg zabkását poharakba rétegezzük, alul a meggylekvárt, rá a zabkását, a tetejét pedig megszórjuk a megmaradt csokoládéval.
Megjegyzés: melegen vagy langyosan tálaljuk.