Meggyfelfújt.
sponsored links
Folytatódik az új szakácskönyveimben található jobbnál-jobb receptek kipróbálása. Nem gyõzöm lapozgatni õket, és elég nehéz válogatni a remek receptek között. Már teljes bizonyossággal állíthatom, hogy minden ételt elfogok készíteni, így egy darabig nem okoz majd gondot, hogy mit is fõzzek naponta. Ma a "Francia Konyha" felfújt receptje készült el, némi kis változtatással. Igaz csak a cseresznyét váltottam fel a meggyel, mivel a cseresznyebefõttem már elfogyott. Persze nem bántam meg a cserét, mivel a meggyet elõbb egy kicsit barna cukorral és cherry-brandy aromával megkaramellizáltam, melytõl már magában is nagyon finom volt. A tejszínes habkönnyû tésztával pedig egyszerûen ellenállhatatlan. A receptben ugyan nem szerepelt, de én a megmaradó meggylébõl karamellizált öntetet készítettem és tálaláskor azzal locsoltam meg a felfújtat. Mivel még nincs itt a meggy szezonja, így befõttbõl készült, persze friss gyümölccsel biztosan még sokkal finomabb lett volna. Mindenkinek bátran merem ajánlani, akár cseresznyével, akár meggyel való kipróbálását.