MEGGYES T?R?RUDI TORTA
sponsored links
MEGGYES T?R?RUDI TORTA
Ezt a nagyon finom ?s l?tv?nyos tort?t m?g febru?rban k?sz?tettem a kisebbik fiam, Benjamin sz?linapj?ra. ?n s?t?s n?lk?li tortak?nt k?sz?tettem - de persze lehet pisk?ta lapot s?tni hozz?. Kekszalappal m?g gyorsabban elk?sz?lt ?s mivel k?lt?zk?d?s k?zben voltunk, ezerf?le dologgal, ?gy ez t?nt a legpraktikusabb megold?snak sz?momra.
HOZZ?VAL?K
T?szta alap
20 dkg dar?lt keksz
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 dkg kaka?
k?v?
Meggyzsel?hez
Egy ?veg kimagozott meggy bef?tt
10 g zselatin
T?r?s t?ltel?khez
40 dkg t?r? (ha lehet, akkor kr?mesebb t?r?t v?lasszunk)
2 dl tejf?l
20 dkg porcukor
2 cs. van?li?s cukor
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt h?ja
2 dl hulala tejsz?n (vagy habtejsz?n)
10 g zselatin (pl: Horv?th Rozi)
1 dl v?z
A csokol?d? ganache-hoz:
10 dkg csokol?d? (70 %-os)
1 dl tejsz?n
A d?sz?t?shez: (?zl?s szerint)
1 dl tejsz?n
meggy
ELK?SZ?T?SE
Kekszalap
Az alaphoz sz?ks?ges alapanyagokat ?sszekeverj?k, majd annyi k?v?t adunk hozz?, hogy j?l gy?rhat? t?szt?t kapjunk. Vigy?zat, nagyon finom, nagyon eteti mag?t!! Egy tortakarim?t - az alja n?lk?l egy nagyobb t?lra tesz?k ?s ?gy helyezz?k bele a kekszes alapot.
Meggyzsel?
A meggyzsel? hozz?val?it a zselatin kiv?tel?vel egy kisebb l?bosban megmeleg?tj?k. A zselatint elkeverj?k a langyos meggyp?pben ?s alacsony l?ngon addig meleg?tj?k, m?g teljesen felold?dik benne. Vegy?k le a t?zr?l, h?ts?k langyosra, addig k?sz?ts?k el a t?r?kr?met.
T?r?kr?m
A t?r?t, a porcukrot, a van?li?s cukrot, a citrom lev?t ?s h?j?t, valamint a tejf?lt tegy?k egy t?lba ?s keverj?k ?ssze.A vizet meleg?ts?k fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergess?k, am?g langyosra h?l, majd ?nts?k a t?r?s kr?mhez ?s keverj?k el alaposan. A tejsz?nt verj?k fel kem?ny habb?, majd apr?nk?nt, forgassuk a t?r?s kr?mbe.
A kekszes lapra sim?tsuk r? a t?r?kr?m fel?t. Tegy?k be a fagyaszt?ba 10 percre, majd ?vatosan oszlassuk el rajta a langyos meggyzsel?t.
?jra tegy?k vissza a fagyaszt?ba 10 percre, m?g a zsel? megszil?rdul, v?g?l sim?tsuk r? a marad?k t?r?kr?met. Tegy?k a h?t?be 2-3 ?r?ra (ak?r egy eg?sz ?jszak?ra) ami alatt teljesen megszil?rdul.
Csokiganache
A csokol?d?t v?zg?z felett felolvasztjuk, majd levessz?k a g?zr?l, ?s ?lland? kever?s mellett belecsurgatjuk a tejsz?nt, ?s sz?p csom?mentesre elkeverj?k. A s?r? csokol?d?kr?met a torta tetej?re kanalazzuk, ?s egy spatula seg?ts?g?vel ?vatosan elsim?tjuk.
Dermed?sig visszatessz?k a h?t?be, majd tejsz?nhabbal, csokol?d?forg?ccsal, olvasztott csokival, meggyszemekkel d?sz?tj?k.
T?lal?sig h?t?szekr?nybe tessz?k.
Recept: innen
A Facebookon itt tudtok hozz?m csatlakozni.