Meggyes pisk?ta
sponsored links
Mindig mondom -?s komolyan is gondolom-, hogy a pisk?ta nem az ?n m?fajom. Lapos, szalonn?s, ?rtelmezhetetlen a v?geredm?ny, sz?val nem is k?s?rletezgettem vele. Eddig. Mert ezen a ny?ron valami?rt nagyon akartam pisk?t?t s?tni, a s?t?m ?s Mirtill pedig egy?tt pont azt produk?lta, amit hajland? vagyok nagyszer? pisk?tak?nt jellemezni. S?t?m is az?ta heti 2-3 alkalommal.
A recept egyszer?, csak annyit tudok j?tan?csk?nt adni, hogy a toj?shab legyen t?nyleg rendesen kidolgozva.
Hozz?val?k:
- 6 toj?s
- f?l csomag s?t?por
- 6 ev?kan?l liszt
- 6 ev?kan?l cukor
- meggy (ak?r friss, ak?r bef?tt)
A toj?sokat sz?tv?lasztjuk. A feh?rj?t egy csipet s?val kem?ny habb? verj?k, a s?rg?j?t pedig a cukorral feh?red?sig keverj?k.
Ezut?n kanalank?nt ?tszit?ljuk a lisztet, ?gy adjuk a s?rga massz?hoz. Ne sp?roljunk ezzel! Nem kell semmi extra cucc, van nekem ez a kis k?zi sz?r?, a s?t?port is ezen szit?lom ?t. M?g csak elmosni sem kell haszn?lat ut?n, csak liszt ?s s?t?por, ezt el?g j?l ki lehet ?t?getni bel?le.
A toj?shabbal b?njuk ?vatosan, maradjon benne a leveg?.
A meggyet, ha bef?tt, sz?rj?k le. A lev?t ne pazaroljuk, igyuk meg j??z?en.
Egyes iskol?k szerint lisztbe kell forgatni a gy?m?lcs?t, hogy ne s?llyedjen le a t?szta alj?ra, de ?n ezt feleslegesnek tartom. Csak ter?ts?k el a s?t?pap?rral kib?lelt tepsibe a t?szt?t ?s sz?rjuk meg a meggyel.
160 fokon 30 percig s?l als?-fels? s?t?sen. Eml?kszem, r?gebben enn?l magasabb h?fokon s?t?ttem, de ?gy a j?.
T?nyleg j? ?gy, nem kell nagy fakszni, finom ?s j? ?llag?.