Meggyes mákos sütemény
sponsored links
Hozzávalók: 4 tojás, 25 dkg teljes kiõrlésû liszt, 25 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 dl olaj, 2 dl aludttej vagy kefir, 1 dl meggykompot lé, 17 dkg darált mák, 1 sütõpor, csipetnyi só; továbbá: 4 dl meggykompót, 3 dkg porcukor
Elkészítése: A tojásokat egy tálba törjük, hozzáadjuk a sót, a kétféle cukrot és addig verjük, míg vastag habkrém lesz. Hozzáadjuk az olajat, az aludttejet meg a meggylevet, majd beleszitáljuk a sütõporral elvegyített lisztet és csomómentesre kavarjuk. A végén belekavarjuk a darált mákot is. Sütõpapírral bélelt, 25x30 cm nagyságú tepsibe öntjük és tetejére rakjuk a kimagozott meggyet. Elõmelegített sütõben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihûlni, majd kockára vágjuk és megszórjuk porcukorral.