Meggyes-marcipános brownie
sponsored links
A brownie nemcsak azért jó mert csokis, és mindig sikere van bárminek, ami csokis, hanem mert jól bírja a mindenféle idénygyümölcsöket, így legalább látványra megnyugtatóan egészségesnek tûnik. Itt van mindjárt egy tavalyi epres-tejfölös, és a málnásat is biztos kipróbálom majd az idén, a brutális málnaárak miatt jó is egy olyan süti, amibe elég 20 deka...
A mandulás brownie alapból indultam ki és mindenféleképpen ki akartam próbálni a mandulakrémet, amit a CSIKOS receptverseny díjátadóján kaptam. (Errõl még tartozom egy beszámolóval.) A mandulakrém tulajdonképpen semmi más, csak mandula, amit egy speciális gépen úgy darálnak át, hogy közben az olajtartama is kinyerõdik. Ezért csökkentettem a vaj és a darált mandula (3 és 5 dekával, és tettem bele pici lisztet is) mennyiségét, de a süti mégis krémesebb és nagyon-nagyon finom mandulaízû lett.
10 dkg darált mandula
3 dkg liszt
3 dkg kakaó
1/4 tk. só
5 dkg mandulakrém (a Donum Terrae nagyszerû mandulakrémjét használtam)
3 tojás
1 ek vaníliakivonat ...