Meggyes-m?kos s?ti liszt n?lk?l
sponsored links
Hozz?val?k:
- 250 g dar?lt m?k
- 1 dl tej
- 5 toj?s
- 130 g cukor
- 1 te?skan?l sz?dabikarb?na
- reszelt citrom- vagy narancsh?j (kezeletlen vagy bio)
- kev?s citroml?
- 1 ?veg magozott meggy (lecsepegtetve)
- A m?kot ?nts?k le a felforralt tejjel, kavarjuk ?ssze ?s hagyjuk h?lni, hogy a m?k felsz?vhassa a tejet.
- A toj?s s?rg?kat keverj?k habosra a cukorral. Hints?k r? a te?skan?l sz?dabikarb?n?t, ezt futtassuk fel kis citroml?vel. Tegy?k bele a reszelt citom- vagy narancsh?jat ?s j?l keverj?k el, majd mehet bele a forr?zott m?k is. Alaposan keverj?k ?ssze.
- Verj?k kem?ny habb? a toj?sfeh?rj?ket ?s ?vatosan forgassuk a m?kos massz?ba. T?lts?k s?t?pap?rral b?lelt tepsibe ?s b?kez?en sz?rjuk meg kimagozott ?s lecs?p?gtetett meggyel.
- S?t?si id? 175 fokos s?t?ben 40 perc volt. (Egy t?vel megsz?rva, ha m?r nem ragad r? a t?szta, akkor van k?sz.)
Megjegyz?sek, tapasztalatok:
- A recept forr?sa:
- A tepsi m?rete: 30*20 cm