Meggyes-m?kos s?ti liszt n?lk?l

2020-01-20

sponsored links


Hozz?val?k:
  • 250 g dar?lt m?k
  • 1 dl tej
  • 5 toj?s
  • 130 g cukor
  • 1 te?skan?l sz?dabikarb?na
  • reszelt citrom- vagy narancsh?j (kezeletlen vagy bio)
  • kev?s citroml?
  • 1 ?veg magozott meggy (lecsepegtetve)
Elk?sz?t?s:
  1. A m?kot ?nts?k le a felforralt tejjel, kavarjuk ?ssze ?s hagyjuk h?lni, hogy a m?k felsz?vhassa a tejet. 
  2. A toj?s s?rg?kat keverj?k habosra a cukorral. Hints?k r? a te?skan?l sz?dabikarb?n?t, ezt futtassuk fel kis citroml?vel. Tegy?k bele a reszelt citom- vagy narancsh?jat ?s j?l keverj?k el, majd mehet bele a forr?zott m?k is. Alaposan keverj?k ?ssze.
  3. Verj?k kem?ny habb? a toj?sfeh?rj?ket ?s ?vatosan forgassuk a m?kos massz?ba. T?lts?k s?t?pap?rral b?lelt tepsibe ?s b?kez?en sz?rjuk meg kimagozott ?s lecs?p?gtetett meggyel. 
  4. S?t?si id? 175 fokos s?t?ben 40 perc volt. (Egy t?vel megsz?rva, ha m?r nem ragad r? a t?szta, akkor van k?sz.)


Megjegyz?sek, tapasztalatok:
- A recept forr?sa:
- A tepsi m?rete: 30*20 cm

Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2020/01/megg...

sponsored links

Keres?s