Meggyes - kókuszos - kakaós süti ( tojás nélkül )

2010-07-11

sponsored links

Ti miket fõztök ebben a rekkenõ hõségben? Én egyre kevesebbet, mert egyszerûen nem bírja a gyomrom a fõtt ételeket ... megkívánom, elkészítem, de miután megettem, rosszul vagyok tõlük ... ezért igyekszem hideg salátákat, néha gabonával dúsított salátákat készíteni, hideg leveseket, töltött tökféléket sütni, melyeket langyosan fogyasztunk el s természetesen fagyikat kreálni. Az utóbbi idõben úgyis túlzásba vittük a lányaimmal a cukrászdai látogatásokat, megbeszéltem velük, hogy anya fagyija finomabb is, egészségesebb is, együk inkább ezeket :) Ma délelõtt már tölcsért ( mezei tölcsér a helyi cukból ) is szereztünk hozzá, úgyhogy nincs megállás! Hamarosan jövök is egy egyszerû, de finom recepttel, addig is méltatnám Benzsi fincsi sütijét, melyet ma délután, tojás - és fehérlisztfogyasztó rokonoknak kínáltam és nagy sikere volt!


Meggyes - kókuszos - kakaós süti


20 dkg teljes õrlésû tönköly liszt

5 dkg zabpehely

5 dkg kókuszreszelék - bio!!, mert szerintem csak ennek van íze

2 evõkanál holland kakaópor

10 dkg lágy barnacukor

1 csomag Dm - s sütõpor

5 evõkanál olaj

2,5 dl vaníliás zabtej

1/2 kg magozott meggy


Elõmelegítettem a sütõt 200 fokosra ( pokoli idõ volt a konyhában :S ). Aztán összekevertem a tejet, az olajat, a cukrot, a kakaóport, ehhez öntöttem a kókuszreszeléket, a zabpelyhet, majd a sütõporral elkevert lisztet. Szilikon formába kanalaztam a masszát, a tetejére rápotyogtattam a meggyszemeket és betoltam a sütõbe.

200 fokon sütöttem 10 percig, majd 175 fokon 35 percig. Rácson hagytam kihûlni.


Forrás: Benzsi receptje, köszönet érte itt is! :)


Folytats a blogon ... hobbifozocske.blogspot.com/2010/07/me...

sponsored links

Keres?s