Meggyes cseresznyedzsem

2013-06-24

sponsored links


Eljött ez a pillanat is: megfõztem életem elsõ lekvárját, pontosabban dzsemét, mert apukámtól tudom, hogy a kettõ nem ugyanaz. Persze fõztem én már kis adag, dzsemhez hasonló gyümölcsöntetet pl. túrótortához, de valljuk be, az azért nem olyan, mint egy nagy lélegzetû lekvárfõzés. Ráadásul a dunsztolásról eddig halvány lila dunsztom sem volt, csak távoli, gyerekkori emlékként élt bennem az egész procedúra. Mivel nem vagyok se lekvár, se befõtt-fan, eddig eszembe sem jutott, hogy kitanuljam a befõzés mesterségét.
A kertünkben van 3 meggyfa, akarom mondani 2 meggy- és 1 cseresznyefa. Azért írom így, mert amikor kimentünk szüretelni, még azt hittük, 3 meggyfánk van. Láttuk mi, hogy kicsit más a levele az egyiknek, de azt gondoltuk, az is meggy, csak másfajta. :-D A nagytudású városiak, bizony, akik keverik a szezont a fazonnal... jaja, nem ismertük föl, hogy a 3. fa cseresznye. :-D Jajj, de boldogok voltunk, amikor ez kiderült. Én speciel 20 éve nem ettem cseresznyét, mert hosszú ideje nem találtam olyat, ami gyerekkorom édes, roppanós cseresznyéjére emlékeztetett volna.
Ez a 3 szépséges fácska most annyi terméssel lepett meg bennünket, hogy lehetetlenség lett volna mindbõl sütit csinálni, ezért kénytelen voltam elsajátítani a lekvárfõzés alapjait. Naná, hogy Anya segített; elmondta, õ hogyan csinálja.
- Ja, csak ennyi!? - kiáltottam fel magamban, ui. az én anyukám nem nagyon misztifikálja ezt a témát. Még ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2013/06/meggy...

sponsored links

Keres?s