MEGGYES/amaréna/-CSOKIS KELT KALÁCS
sponsored links
Meggyes-csokis kelt kalács |
Elérkezett az idõ, hogy felhasználásra kerüljön a nyáron elkészített amaréna meggy.
A Ráma sütiskönyvben láttam kinézetre hasonló kalácsot. De én már ragaszkodom a nekem már bevált kelt kalács receptemre. Amióta rátaláltam, mindig ezt használom.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 dkg élesztõ
1,25 tej
1,5 ek. kristálycukor
1 tojás sárgája
2 dkg vaj
csipet só
1 csapott ek. kakaópor
6dkg tortabevonó csoki
Az élesztõt langyos-cukros tejben felfuttatom.
A többi hozzávalókkal sima kelt tésztát készítek.
Kettévettem, az egyikhez hozzáadtam még 1 csapott ek. kakaóport.
Meleg helyen a duplájára kelesztettem.
Mind a két kelt tésztát téglalap alakúra kinyújtottam. Egymásra tettem, megszórtam a meggyel.
Mind a két hosszabbik oldalán, egymással szembe feltekertem.
Sütõpapíros tepsibe raktam, kelesztettem ismét. Lekentem tojással, és 180 fokos gázsütõben 15-20 perc alatt megsütöttem.
Amikor kihûlt csokoládéval bevontam.
A csokit széttördeltem és vízgõz felett felolvasztottam egy pici olajjal.
Beraktam a hûtõbe, hogy megdermedjen a csokoládé a kalácson.
Itt még nincs felszeletelve. |
Meleg vízbe mártott, letörölt késsel felszeleteltem.
Felszeletelve. |
Szeletelt kalács. |