Meggybólé

2014-01-10

sponsored links

A szõlõbólé után itt egy nagyon finom, azonban jóval erõsebb meggybólé. :) Ha befõttet teszünk bele, akkor hozzáönthetjük a meggy levét is, hogy kicsit higítson a bólé erõsségén.

Hozzávalók

  • 50 dkg magozott meggy (friss, fagyasztott vagy befõtt is lehet)
  • 5 ek kristálycukor
  • 5 ek víz
  • 2 üveg rosé bor
  • 1 üveg pezsgõ

Elkészítés

  1. A cukrot felforraljuk a vízzel és kb. 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a meggyet (befõtt esetén a levével együtt) és elkeverjük.
  2. Miután kihûlt, egy bólés edénybe összeöntjük a lehûtött roséval és pezsgõvel.


Folytats a blogon ... gasztro.kabocaweb.hu/italok/meggybole

sponsored links

Keres?s