Meggybefõtt
sponsored links
Hozzávalók:
4 kg meggy (már kimagozva mérjünk ennyit)
1 kg cukor (minden kilóra 25 dkg)
kilónként 1 mk. nátrium-benzoát (vagy szalicil)
Elkészítés:
A meggyet alaposan megmossuk, majd kimagozzuk. Tisztán lemérve kilónként 25 dkg cukrot és 1 mk. tartósítót adunk hozzá, jól elkeverjük, és letakarva hagyjuk állni legalább egy éjszakán át. Közben van idõnk kimosni az üvegeket, elõkészíteni a helyet a kamra polcán. Másnap a meggybefõttet üvegekbe szedjük, tetejükre szórunk még egy-egy késhegynyi tartósítószert. nem kell nagyon tele rakni, mert fog még egy kis levet engedni.
Nem kell dunsztolni, mehet a polcra. A megmaradt meggylé sem megy kárba, az már tulajdonképpen egy finom ...