Meg?sz?s m?zes kr?mes

2019-12-23

sponsored links

?vek ?ta pr?b?lom egyszer?s?teni a kar?csonyi k?sz?l?d?st. Nincs r? se id?m, se energi?m, hogy teles?ssem a kamr?t (?s nem csak az?rt, mert nincs kamr?m :) ) Ennek szellem?ben cseppet sem sz?gyellem magam, ami?rt a m?zes kr?mest k?sz lapokra alapozva k?sz?tem el. Megb?zhat? p?ks?gben vettem, biztos voltam benne, hogy nem ny?lok mell?.

Puhul?s k?zben

A kr?met viszont magam f?ztem. A j? kis receptem hozz? ?gy n?z ki:

Hozz?val?k:
  • 3 dl tej
  • 3 p?pozott ev?kan?l b?zadara
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag bourbon van?li?s cukor
  • 25 dkg vaj
  • citromh?jb?l egy kicsi (ez n?lam zacsk?s, Aldis kiszerel?s? term?k, nem friss reszel?k)
  • savany? ?zvil?g? lekv?r (n?lam most ?fonya)
Az elk?sz?t?s menete:

A tejben lass? t?z?n folyamatos keverget?s mellett felf?zz?k a b?zadar?t.


Amikor k?sz, leh?zzuk a t?zr?l ?s hagyjuk langyosra h?lni.


A vajat kihabos?tjuk a porcukorral, van?li?s cukorral ?s a citromh?jjal. El?g hozz? egy fakan?l, nem kell g?pbe tenni, mind?ssze arra kell ?gyelni, hogy a vaj kell?en puha legyen. ?n be szoktam tenni a mikr?ba p?r m?sodpercre, nem annyira, hogy megolvadjon, csak ?ppen annyi ideig, hogy k?nnyen kezelhet? legyen.


Ha kih?lt a dara, akkor ?gyesen ?sszekeverj?k a vajas massz?val M?r meg is vagyunk a t?ltel?kkel.

Most el?vessz?k a k?sz lapokat. Alulr?l ?p?tkez?nk, a 2 als? lap k?z? a f?z?tt kr?m ker?l, azt?n a k?vetkez? lapra lekv?r, majd az utols? r?teg a 2 fels? lap k?z?tt megint kr?m.


A tetej?t teljesen bevonhatjuk csokival, vagy porcukrozhatjuk is. ?n most meglocsoltam olvasztott csokim?zzal.


Megigazgattam a sz?l?t, egyenesre v?gtam, egy?ttal le is ellen?riztem: nagyon finom. Jelenleg egy napos pihen?j?t t?lti, hogy megpuhulva ker?lhessen a kar?csonyi asztalra.


Megjegyz?s: t?bb receptes oldalt ?tn?zve az az ?ltal?nos, hogy baracklekv?r ker?l bele, de szerintem az t?l ?dess? tenn?. Sokkal harmonikusabb, ha egy ilyen ?des kr?met valamilyen savasabb ?zvil?g? lekv?rral (?fonya, ribizli, erdei gy?m?lcs stb) t?mogatunk meg.

Folytats a blogon ... tavernam.blogspot.com/2019/12/meguszo...

sponsored links

Keres?s