Medvehagymás - juhtúrós pogácsa

2010-04-20

sponsored links

A bioboltban szembejött velem  a nagybetûs kiírás : medvehagyma kapható. Annyira régen vágytam rá, vettem, Tudom, tudom, az erdõn is szedhetek  és futás közben láttam is, de jól rám ijesztettek, hogy sokan összekeverik a gyöngyvirág levelével, ami mérgezõ. Plusz pontok is szóltak a medvehagyma mellett, a rádióban pont elkaptam az orrfûi fesztiválról a beharangozót, sajnáltam, hogy a hétvégénk már foglalt. Aztán utólag, amikor már kezemben volt a levél köteg, és kutakodtam a neten, bukkantam ismét Fakanál Évára, az õ pogácsájára. Nemcsak a receptet olvastam, hanem a fesztiválról írt negatív beszámolót, így megnyugodva vágtam a pogácsa készítésbe :-) Annyira jól sikerült a pogi, hogy kivétel nélkül mindenki áradozott róla , 2 nap múlva újra sütöttem , mert a csomag hagymából még bõven volt. Még mindig van , pedig már ricottás gnocchit is készítettem , de ez már egy másik poszt lesz.

Hozzávalók: marék medvehagyma , 20 dk juhtúró, 10 dk tönkölyliszt , 20 dk fehérliszt ,25 dk vaj , 10 dk tehéntúró, 1 cs sütõpor, 1 kk só.

Elkészíteni nagyon egyszerû, a hagymát aprítóban összevágtam, majd a többi hozzávalóval gyúrtam, 1 órára a hûtõbe tettem, pihentettem. Majd nyújtás , ujjnyi vastagra és tetszés szerinti mérettel szaggatni, vajazott tepsibe raktam, tetejét tejföllel elkevert tejjel kenem. 170 fokon 30 percig sütöttem.


Folytats a blogon ... szazholdaskonyha.freeblog.hu/archives...

sponsored links

Keres?s