Medvehagymás cukkinikrémleves
sponsored links
Régebben az ilyen zöld levesektõl mereven elzárkózott volna a család, de az utóbbi idõben szívesen megeszik, mert rájöttek, hogy attól, hogy valami zöld, még lehet finom :).
Hozzávalók: 1 megmosott, héjasan hagyott cukkini, 2 nagy petrezselyemgyökér, 1 közepes krumpli - utóbbiak hámozva, 1,7 liter forró víz, só, ételízesítõ, ízlés szerint, 1 kávéskanál fokhagyma granulátum, kevés õrölt bors és chilipor, 4-4 nagy szál zeller és petrezselyemzöld, 1 púpos evõkanál olajban eltett aprított medvehagyma, 1 evõkanál rétes liszt (búzacsírás)
levesbetét: pirított kenyérkocka - ehhez néhány vékony szelet kovászos cipó apróra kockázva, pici olaj
A zöldségeket kis darabokra vágva fazékba raktam, felöntöttem forró vízzel, fûszereztem és ...