Medvehagymás cannelloni

2010-04-28

sponsored links

Ebben a receptben Jamie Oliver spenótos cannellonijából indultam ki, és néhány apróságon kívül nem is változtattam sokat rajta. Persze a spenót helyett medvehagymát használtam. A tapasztalatom az, hogy ez a tészta sokkal jobb lesz, ha a sütés elõtt néhány órát pihen a hûtõben, de én rendszerint elõzõ este rakom össze, így másnap már nincs maszatolás, csak be kell tenni a sütõbe és kész.

 

A tésztához és a töltelékhez, négy személyre: 
 
? 1 doboz cannelloni (250 gramm, 16-18 csõ)
? 1 evõkanál vaj
? 2 csokor megmosott, apróra vágott friss medvehagyma (a szára lecsipkedve)
? 400 gramm ricotta
? 1 marék frissen reszelt parmezán sajt
? só, bors, szerecsendió
 
A paradicsommártáshoz:
 
? 2 doboz hámozott, darabolt konzervparadicsom (2x400 gramm)
? 1 gerezd felaprított fokhagyma
? 1 marék felaprított bazsalikomlevél
? só, bors, csipetnyi cukor
? egy evõkanál olívaolaj
 
A fehérmártáshoz:
 
? 300 gramm natúr krémsajt
? 4 apróra vágott szardella
? 2 marék parmezán sajt
? 2 csomag mozzarella
? olívaolaj
 
 
A felaprított medvehagymát egy kevés vajon megpároljuk ? közben sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót ?, és amikor a leve kezd elfõni, félretesszük. Amikor kihûlt, egy nagyobb tálban összekeverjük a ricottával és a marék parmezánnal. Ha úgy érezzük, hogy darabos, akkor tehetünk bele egy kevés krémsajtot is. Ezután egyenként megtöltjük a tésztacsöveket. Lehet habzsákkal is, de én itthon, családi körben kézzel szoktam belegyömöszölni a cannellonikba a masszát.
 
A paradicsomszószhoz aprítsuk fel a fokhagymát, majd pirítsuk egy kicsit a kanál olívaolajon. Öntsük rá a paradicsomkonzerveket, sózzuk, borsozzuk, egy kicsit cukrozzuk, dobjuk rá a bazsalikomot, és fõzzük sûrû mártássá. A fehérmártáshoz egyszerûen keverjük össze a sajtkrémet a szardellákkal és a parmezánnal.
 
Készítsünk elõ egy tepsit. Öntsük az aljára a paradicsommártást, fektessük bele szorosan egymás mellé a tésztákat, majd öntsük le a fehérmártással. Tépkedjük rá a mozzarellákat, szórjuk meg parmezánnal és egy kevés olívaolajjal. Pihentessük a hûtõben legalább egy-két órát, hogy a tészta megpuhuljon, majd 180 fokos sütõben süssük körülbelül fél óráig, illetve amíg a teteje szép piros nem lesz.
 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... timoandjulien.blog.hu/2010/04/28/medv...

sponsored links

Keres?s