Medvehagyma ?s hajdina avagy N?ha j?...
sponsored links
N?ha j? ?s tal?n kell, vagy legal?bbis nem ?rt ha beiktatunk egy amolyan veg?s napot.
Ki lehet b?rni... higgy?tek le
Ma p?ld?ul majdnem h?s mentesen ?tkeztem, csak v?letlen ben?ztem a maszek h?soshoz, hogy...., h?t...., hogy nem-e keresett valaki?!
Szerencs?re nem, de! ha m?r ott voltam ?s senkit sem tartottam fel a sorban, gondolta hozok haza egy-kett? sz?l hurk?t, klafa kis l?ncs?t, meg ilyesmiket ? ....h?st azt nem! csak term?keket ?
Nadede! Hopp?, a leves k?remsz?pen az olyan, meglep?en finom lett h?s n?lk?l is, hogy az csak NA!
Z?LDS?GES HAJDINALEVES
MEDVEHAGYM?VAL
Hozz?val?k:
15 dkg s?rgar?pa
10 dkg petrezselyemgy?k?r
1 sz?l sz?rzeller
10-12 dkg hajdina
15-20 sz?p sz?l medvehagyma
2 ek. ecet (10%)
2 ek. krist?lycukor
1 db bab?rlev?l
f?szerpaprika
rozmaring
bors, s?
MEDVEHAGYM?VAL
Hozz?val?k:
15 dkg s?rgar?pa
10 dkg petrezselyemgy?k?r
1 sz?l sz?rzeller
10-12 dkg hajdina
15-20 sz?p sz?l medvehagyma
2 ek. ecet (10%)
2 ek. krist?lycukor
1 db bab?rlev?l
f?szerpaprika
rozmaring
bors, s?
A z?lds?geket feldaraboljuk ?s egy kev?ske zsirad?kon lepir?tjuk ?ket, f?l?ton meghintj?k k?t csapott ev?kan?l cukorral ?s finoman megkaramelliz?ljuk. Ezut?n a hajdin?t is hozz?keverj?k, s?val, borssal f?szerpaprik?val, rozmaringgal, egy bab?rlev?llel, valamint az ecettel ?zes?tj?k ?s b? egy liter v?zzel fel?ntve k?szre f?zz?k 20-25 perc, ahogy dagad a hajdina adhatunk hozz? vizet.
A medvehagym?t felapr?tjuk ?s m?r a t?zr?l lev?ve, a forr? levesbe keverj?k; ?gy megmarad a friss arom?ja.
Az?rt ha az alapba ker?l egy kis szalonna vagy egy kis kolb?sz (mindkett?)
nem ront rajta t?l sokat
?