Medvehagyma ?s Feta avagy Ez meg majdnem
sponsored links
S?r?z?shez, boroz?shoz, ?d?t?z?shez, vizez?shez, locsol?shoz vagy csak ?gy?
De fogyaszthatjuk f??tkez?s ut?n is, ?s akkor ak?r desszertk?n/s?tik?nt is ?rtelmezhetj?k?
De fogyaszthatjuk f??tkez?s ut?n is, ?s akkor ak?r desszertk?n/s?tik?nt is ?rtelmezhetj?k?
Na! Mi azt m?r j?l tudjuk, hogy a legjobb s?ti a pog?csa, ez meg majdnem olyan, ?gyhogy ok?sba vagyunk?
MEDVEHAGYM?S-FET?S CSIG?K
Hozz?val?k:
-a t?szta-
45 dkg liszt
12,5 dkg vaj + ken?s
1 toj?s
2 dl tej
3 dkg ?leszt?
2 ek. krist?lycukor
r?mai k?m?ny
s?
-a t?ltel?k-
15 dkg Feta sajt (v. kr?mfeh?r)
1 p. tejf?l 20% (175g)
1 cs. medvehagyma 20-25 sz?l (ill. a fanatizmusunkra b?zva)
r?mai k?m?ny
bors
sz?ks?g szerint s?
Az ?leszt?t cukros, k?zmeleg tejben felfuttatjuk.
A vajat sz?p egy?llg?ra morzsoljuk a liszttel, megs?zzuk, egy kis ?r?lt r?mai k?m?nnyel ?zes?tj?k.
A vajas lisztbe m?lyed?st k?sz?t?nk, bele?tj?k a toj?st, hozz?adjuk a felfuttatott ?leszt?t ?s laza mozdulatokkal, (vagy a k?zi dagaszt?val) alaposan ?sszegy?rjuk, bedagasztjuk.
(Ugyi, m?r t?bbsz?r ?rtam, hogy a finom kelt t?szt?k, gy?r?sakor, ink?bb a kez?nket lisztezz?k finoman, ha kell t?bbsz?r is, pl. ez?rt is aj?nlatos a dagaszt?.)
Az ?gy kapott laza t?szt?t, langyos helyen dupl?j?ra kelesztj?k.
A medvehagym?t felapr?tjuk.
Egy t?lk?ban a Feta sajtot egy villa seg?ts?g?vel sz?tnyomkodjuk, hozz?adjuk az apr?tott medvehagym?t, egy mokk?skan?lnyi r?mai k?m?nyt ?s a tejf?lt azt?n alaposan ?sszekeverj?k.
A megkelt t?szt?nkat kb.55x35 t?glalapp? ny?jtjuk, ha j?l dolgoztunk ?s j?l megkelesztett?k a t?szt?t, majdhogynem sim?n a kez?nkkel/tenyer?nkkel is eltudjuk ?ny?jtani?.
Hozz?val?k:
-a t?szta-
45 dkg liszt
12,5 dkg vaj + ken?s
1 toj?s
2 dl tej
3 dkg ?leszt?
2 ek. krist?lycukor
r?mai k?m?ny
s?
-a t?ltel?k-
15 dkg Feta sajt (v. kr?mfeh?r)
1 p. tejf?l 20% (175g)
1 cs. medvehagyma 20-25 sz?l (ill. a fanatizmusunkra b?zva)
r?mai k?m?ny
bors
sz?ks?g szerint s?
Az ?leszt?t cukros, k?zmeleg tejben felfuttatjuk.
A vajat sz?p egy?llg?ra morzsoljuk a liszttel, megs?zzuk, egy kis ?r?lt r?mai k?m?nnyel ?zes?tj?k.
A vajas lisztbe m?lyed?st k?sz?t?nk, bele?tj?k a toj?st, hozz?adjuk a felfuttatott ?leszt?t ?s laza mozdulatokkal, (vagy a k?zi dagaszt?val) alaposan ?sszegy?rjuk, bedagasztjuk.
(Ugyi, m?r t?bbsz?r ?rtam, hogy a finom kelt t?szt?k, gy?r?sakor, ink?bb a kez?nket lisztezz?k finoman, ha kell t?bbsz?r is, pl. ez?rt is aj?nlatos a dagaszt?.)
Az ?gy kapott laza t?szt?t, langyos helyen dupl?j?ra kelesztj?k.
A medvehagym?t felapr?tjuk.
Egy t?lk?ban a Feta sajtot egy villa seg?ts?g?vel sz?tnyomkodjuk, hozz?adjuk az apr?tott medvehagym?t, egy mokk?skan?lnyi r?mai k?m?nyt ?s a tejf?lt azt?n alaposan ?sszekeverj?k.
A megkelt t?szt?nkat kb.55x35 t?glalapp? ny?jtjuk, ha j?l dolgoztunk ?s j?l megkelesztett?k a t?szt?t, majdhogynem sim?n a kez?nkkel/tenyer?nkkel is eltudjuk ?ny?jtani?.
Egy kan?l seg?ts?g?vel elkenj?k a Fet?s-medvehagym?s t?ltel?ket a t?szt?n, de az egyik, hosszabb sz?l?n kihagyunk 2-3 centit amit vizezett ujjainkkal megtapicskoljuk a jobb tapad?s ?rdek?ben ?s ?gyesen feltekerj?k, majd egy ?les k?ssel 16 egyforma darabra v?gjuk.
Tepsit kib?lel?nk s?t?pap?rral ?s r?pakoljuk a csig?inkat, azt?n langyos helyen ?jabb 20-25 percig pihentetj?k/kelesztj?k.
El?meleg?tett s?t?ben, 190-200 fokon 25 perc alatt sz?pen megs?tj?k
(A s?t?j?t mindenki maga ismeri, teh?t s?t?s k?zben figyelj?k, ezt a finoms?got.)
Amikor kivett?k a s?t?b?l olvasztott vajjal vagy ol?vaolajjal megkenegetj?k a tetej?ket.
El?meleg?tett s?t?ben, 190-200 fokon 25 perc alatt sz?pen megs?tj?k
(A s?t?j?t mindenki maga ismeri, teh?t s?t?s k?zben figyelj?k, ezt a finoms?got.)
Amikor kivett?k a s?t?b?l olvasztott vajjal vagy ol?vaolajjal megkenegetj?k a tetej?ket.
Medvehagyma helyett k?sz?thetj?k
spen?ttal ?s fokhagym?val
?