Medvehagyma peszt?s met?lt
sponsored links
Im?dom a medvehagym?t, ?gy tavasszal, amint lehet szedni ?n m?r megyek is, t?bb csokorral begy?jteni. Ami mindig k?sz?l bel?le az a medvehagym?s pog?csa, de szeretem egyszer?en felcs?kozva a vajas keny?rre halmozni ?s ezt enni vacsor?ra. Id?n egy halom medvehagyma ker?lt haza t?bb forr?sb?l, amib?l fagyasztottam is le, hiszen a pog?cs?ba ?gy is kiv?l?an alkalmas lesz ak?r ny?ron is, k?sz?tettem bel?le levest ?s ezt a peszt?t, amit egyszer?en a kif?tt t?szt?val ?sszeforgatva egy szuper gyors, nem mellesleg a b?jtbe t?k?letesen beilleszthet? eb?det kapunk.
Mivel ebb?l az adagb?l k?t ?veg peszt? k?sz?lt, az egyikkel a h?ten m?g hozok egy receptet, de most j?jj?n egyszer?en csak maga ez a kr?mes z?ld csoda, amib?l vill?m eb?det var?zsolhatunk percek alatt, a hozz?val?k k?z?l pedig szinte mindent be tudtok szerezni a Gerecse Szatyorb?l.
Hozz?val?k:
10 dkg medvehagyma
2 gerezd fokhagyma
6 dkg reszelt parmez?n
1 tk. s?
3 dkg di?
3 dkg mogyor?
1 dl ol?vaolaj
20 dkg sz?lesmet?lt
Elk?sz?t?si id?: 15 perc
Ehhez a t?szta mennyis?ghez csak egy ?veg peszt?t haszn?ljunk fel.
A t?szt?t a csomagol?son jelzettek alapj?n kif?z?m.
A medvehagyma leveleket alaposan megmosom, majd pap?rt?rl?n lesz?r?tom ?s egy k?ses apr?t?ba teszem. Hozz?adom az ?tt?rt fokhagym?t, a reszelt parmez?nt, valamint a s?t. Egy sz?raz serpeny?ben lepir?tom a mogyor?t ?s a di?t, amit ezut?n szint?n az apr?t?ba dobok. Fel?nt?m az eg?szet ol?vaolajjal, majd p?r perc alatt kr?mesre dar?lom a peszt?t, amit 2 darab 2 dl-es ?vegbe t?lt?k ?s amennyiben nem haszn?lom fel bel?that? id?n bel?l, akkor egy kev?s ol?vaolajat ?nt?k a tetej?re ?s h?t?ben t?rolom.
A lesz?rt t?szt?t ?sszeforgatom a peszt?val, ?zl?s szerint megsz?rom tov?bbi parmez?nnal ?s m?r k?sz is a vill?meb?d.