Medvehagyma kr?mleves
sponsored links
M?g mindig tart a medvehagyma szezon, ?s ugyan azt gondoltam id?n nem fogok m?r t?bb medvehagym?s receptet megosztani Veletek, de nem b?rom ki, mert nagyon szeretem ezt a hars?ny z?ld sz?n?t ?s friss ?z?t, ami ak?rmennyire is bor?s ez az ?prilis, m?gis a tavaszt id?zi.
A h?t?ben most is pihen m?g egy nagy csokor, aminek nem is tudom m?g mi lesz a sorsa, de aki teheti, menjen ?s szedjen, vagy rendeljen a GerecseSzatyor oldal?n, ahol a vegyszermentes medvehagym?n k?v?l sok finoms?ggal is tal?lkozhattok m?g. Mivel akkor is j?n a tavasz ?s a j? id?, mert valahol m?r biztos itt van a k?zelben, ?gy a termel?kn?l is egyre t?bb ?jdons?got tal?ltok majd, n?zzetek k?r?l n?luk.
Hozz?val?k:
10 dkg medvehagyma
2 k?zepes burgonya
6 dl alapl? vagy v?z
s?, bors
1 tk. sz?r?tott z?lds?gkever?k
1,5 dl tejsz?n
2 f?tt toj?s apr?tva
Elk?sz?t?si id?: 30 perc
Felcs?kozom a medvehagym?t, felkock?zom a burgony?t, majd kev?s olajon megpir?tom ?ket. Fel?nt?m az alapl?vel ?s j?hetnek a f?szerek, majd 15 percig f?z?m. Botmixerrel p?r?s?tem, hozz?adom a tejsz?nt, m?g egyet forralok rajta ?s m?r t?lalom is az apr?tott f?tt toj?ssal.