MEDVEHAGYM?S TOJ?SS?LATA
sponsored links
Tavasz van, b?r az id? m?g igen hideg. A h?sv?ti asztalra, t?bbek k?z?tt medvehagym?s toj?ssal?ta ker?lt.
A tavasz aj?nd?ka ez a nagyon j??z? z?ld lev?l, ami a fokhagyma ?s a hagyma ?z?t egyar?nt k?n?lja.
A fokhagyma ?ze nem kih?v?, nem tolakod? benne.
Aszalt paradicsomos, pir?tott gy?k?rkeny?rre kent?k, friss ropog?s piros retekkel ett?k, ?s ?r?lt?nk a tavaszi ?zeknek.
Recept:
2 szem?ly r?sz?re
4 db. kem?nyre f?z?tt toj?s
kisebb csokor medvehagyma
f?l ev?kan?l vaj ( aki nem fogy?zik tehet bele sokkal t?bbet is)
2 ev?kan?l s?r? tejf?l
must?r, s?, bors ?zl?s szerint
A toj?sokat megf?zz?k ?s megszabad?tjuk a h?j?t?l. T?lk?ban egy vill?val ?sszet?rj?k. A medvehegyhagym?t j?l megmossuk ?s nem t?l apr?ra felv?gjuk ?s a t?lk?ban l?v? toj?sra tessz?k. A tejf?llel, borssal
?zes?tj?k, majd ?zl?s szerint megs?zzuk. Pir?tott keny?rrel t?laljuk