Medvehagym?s pog?csa

2022-03-25

sponsored links

Szezonja van a medvehagym?nak, amit ?n egy nagyon huncut kis n?v?nynek tartok, mert vagy van a k?zeledben ?s akkor a ti?d lehet tonnasz?mra ingyen, vagy meg vehetsz dr?ga p?nz?rt a piacon/z?lds?gesn?l. Sajnos ?n most ?gy j?rtam: 400 Ft volt egy csokor, de egyszer ?l?nk ugye.

Az a helyzet, hogy itthon vettem ?szre, hogy nincs is margarin a h?t?mben. Persze ez nem a v?letlen m?ve, a margarint az UHT tejjel egyetemben ipari hullad?knak tartom, ?gy csak vajat haszn?lok -minden jobb ?z? lesz t?le ?s eg?szs?gesebb is.



Hozz?val?k:

- 50 dkg keny?rliszt

- 25 dkg margarin vaj

- egy csomag medvehagyma

- 2-3 nagy ev?kan?l g?r?gjoghurt (vagy tejf?l, kefir, ?ppen mi van)

- 3 dkg ?leszt?

- 2 toj?s

- kis langyos cukros tej az ?leszt? felfuttat?s?hoz

- egy ev?kan?l s?

Opcion?lis: ?r?lt/eg?sz k?m?ny, reszelt sajt, korpa stbstb.

Felfuttatjuk a langyos cukros tejben az ?leszt?t. Egy nagyobb ed?nybe kim?rj?k a lisztet, belemorzsoljuk a vajat, hozz?tessz?k a toj?st, s?t, tejf?lt, majd a habos ?leszt?t. ?sszedolgozzuk, de ne dagasszuk t?l, ?gy kellemesen l?gy, de nem ragad?s t?szt?t kapunk. Meghajtogatjuk (a kicsit sz?th?zott t?szt?t el?sz?r alulr?l ?s fel?lr?l, majd jobbr?l ?s balr?l r?hajtjuk). Letakarjuk, f?l ?r?t pihentetj?k.

K?zben a megmosott, megtiszt?tott ?s megsz?r?tott medvehagym?t felapr?tjuk. Els? kel?s ut?n beledagasztjuk a t?szt?ba, hajtogatunk rajta ism?t. F?l ?ra ut?n l?tjuk, hogy sz?pen dolgozik-e az ?leszt?, vagy m?g hagyjuk b?k?n.


Ha j?, kiny?jtjuk a t?szt?t, k?ssen ber?csozzuk ?s szaggat?val vagy egy p?link?spoh?rral (igen, ez volt k?zn?l) k?r?ket szaggatunk. S?t?lapra tessz?k, megkenj?k egy felvert toj?ssal ?s megsz?rjuk azzal, amivel gondoljuk (l?sd opcion?lis hozz?val?k).

175 fokon kb 15-20 perc alatt als?-fels? s?t?ssel j? lesz.




Folytats a blogon ... tavernam.blogspot.com/2022/03/medveha...

sponsored links

Keres?s