Mediterr?n s?lt polenta
sponsored links
Hozz?val?k:
- polent?hoz
- 250 g kukoricadara
- 1,5 l v?z
- s?
- t?r?kr?mhez:
- 250 g t?r? (kr?mesebb ?llag? legyen)
- 1 tk oreg?n?
- 1 tk bazsalikom
- s?
- frissen ?r?lt bors
- paradicsom
- pici ol?vaolaj
- El?bb elk?sz?tj?k a t?r?kr?met: a t?r?t f?szerezz?k oreg?n?val, bazsalikommal, s?val, borssal ?s alaposan kikavarjuk. Kr?mes ?s puha ?llag? legyen. A polenta f?z?s?nek idej?re m?r ne is tegy?k h?t?be, ?gy k?nnyebb lesz dolgozni vele.
- A paradicsomot szeletelj?k fel.
- F?zz?k meg a polent?t. A vizet tegy?k fel egy nagyobb ed?nyben melegedni. Amikor langyos a v?z folyamatos keverget?s mellett sz?rjuk bele a kukoricadar?t, majd s?zzuk ?zl?s szerint, k?s?bb m?g lehet k?stolni ?s p?tolni a s?t, ha nem el?g. Folyamatos keverget?s mellett k?zepes h?fokon kb 20 perc alatt f? meg. Akkor j?, ha m?r puha a kukoricadara ?s bes?r?s?d?tt.
- Egy megfelel? m?ret? j?nai t?lat ol?vaolajjal kiken?nk, majd gyorsan bele?ntj?k a polenta fel?t. Sz?pen elter?l a forr? polenta, kicsit igaz?tunk rajta, majd j?het r? a f?szeres t?r?kr?m. A t?r?t nem k?nny? sz?p egyenletes r?tegben eloszlatni a m?g puha polenta tetej?n, de igyekezz?nk gyors mozdulatokkal min?l el?bb v?gezni ezzel a m?velettel, majd j?het is a tetej?re a polenta m?sodik fele. Ha ?gyesek voltunk, nem szil?rdult meg ?s siker?l m?g r??nteni, elkenni. A tetej?re j?hetnek a paradicsomszeletek.
- S?t?si id?: 180 fokon kb 40 perc. Ne ?gjen meg a paradicsom ?s ?zl?s k?rd?se, hogy hogyan szeretj?k, maradjon puh?bb vagy ink?bb j? kem?ny legyen a teteje? Szerintem k?zepesen j?.