Mediterr?n citromos csirke borral ?s feh?r babbal
sponsored links
Megs?t?ttem Eszter (F?szer & L?lek) citromos, feh?rbabos csirk?j?t. K?sz?netem, fantasztikus! :) Sokf?lek?ppen szoktam citromos csirk?t s?tni, mert im?djuk. ?gy babosan m?g nem csin?ltam, de egy biztos: reperto?ron marad. Igazi mediterr?n fog?s. Kiss? m?dosult, mert egyr?szt elfelejtettem spen?tot venni, ?gyhogy az kimaradt most bel?le, m?sr?szr?l tajinban s?t?ttem. Legk?zelebb nagyobb tepsiben csin?lom, ?gy kiss? t?lzs?folt lett, ?gyhogy a citromok nem pirultak meg igaz?n, pedig a citromos csirke akkor az igazi, ha karamelliz?l?dik a citrom, sz?val f?l adagot kellett volna csak beletenni az ed?nybe. Majd legk?zelebb, m?g szokom az ?j tajinomat. Valamint m?g tavasszal, a karant?nra k?sz?lv?n vettem egy kg viszonylag nagyszem? feh?r sz?razbabot, ?gy el?z? nap be?ztattam a fel?t, ?gyhogy a s?t?st azzal kezdtem, hogy megf?ztem a babot.
Hozz?val?k 4 f?re:
- 0,5 kg feh?rbab el?z? nap be?ztatva
- 1 nagy fej v?r?shagyma
- 1 ev?kan?l krist?lycukor vagy n?dcukor vagy m?z
- 1 nagyon nagy vagy k?t kisebb fej fokhagyma
- 4 zs?lyalev?l (nekem m?g van friss az ablakomban)
- 2 k?zepes paradicsom (m?g volt itthon igazi kertim)
- 20 dkg spen?tlev?l (el is hagyhat?)
- 4 ev?kan?l ol?valaj
- 4 dkg vaj
- s?, frissen ?r?lt bors
- 4 eg?sz csirkecomb
- must?r
- 1 vastagh?j? citrom (a legjobb ha bio)
- 2 dl sz?raz feh?rbor (?n most D?ka ?va zseni?lis pinot blac-j?t haszn?ltam)
A babot puh?ra f?ztem, majd a v?r?shagym?t viszonylag vastagabb f?lkarik?kra v?gva a cukorral az ol?vaolaj ?s vaj kever?k?n karamelliz?ltra s?t?ttem. Hozz?adtam a f?tt, lecs?p?gtetett babot, a zs?ly?t, a karik?kra szelt paradicsomot, s?ztam, borsoztam. Az ed?ny alj?n elter?tettem, beletettem a f?lbev?gott fej fokhagym?t, a karik?kra szelt citromot (a magokat elt?vol?tottam) is elrendeztem a tetej?n, majd a bes?zott, borsozott, must?rral megkent csirkecombokat elhelyeztem a bab tetej?n. Al??nt?ttem a feh?rbort, lefedtem ?s olyan 180 fokos s?t?be tettem. Egy ?r?t rajta volt a tajin teteje, azt?n levettem, a s?t?tt full h?fokra t?ve r?pir?tottam a combokra. Isteni finom!