Mazsolás fánk

2010-04-09

sponsored links

Hozzávalók: 25dkg rétesliszt, 2db tojás, 3 evõkanál tejföl, 8dkg mazsola, 1 evõkanál rum, 1dkg vaj vagy margarin, só, a tetejére vaníliás porcukor.

Elkészítése: a lisztet a tojásokkal, a rummal, a tejföllel, a vajjal, a cukorral és a sóval összegyúrjuk, míg rugalmas, jól nyújtható tésztát kapunk. 1 órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán 2mm vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval vagy akár egy pohárral kiszaggatjuk. Fele adagra rászórunk néhány szem mazsolát és egymásra borítva, a széleket összenyomva összepárosítjuk egy-egy simával. Forró olajban 2-3 percig sütjük és míg meleg, vaníliás cukrot szórunk rá.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/GbHamiAvagyAz...

sponsored links

Keres?s