Mascarponés kajszi-lime fagylalt
sponsored links
Visszavonhatatlanul beköszöntött a fagyiszezon (leszámítva az utóbbi napokra jellemzõ hûvös és csapadékos idõt), és ebben a melegben szinte semmilyen más édesség nem esik olyan jól, mint a fagylalt vagy a jégkrém. Sajnos nálunk a sorbet jellegû fagyik nem fogynak el olyan hamar (akkor már inkább gyümölcsös jégkását iszunk), bezzeg a házi mascarponésakat, amit tejfölbõl készítek, hamar elpusztítjuk. Éppen ezért ritkábban csinálok fagyit akkor is, ha ez az édesség a nyár slágere, mert nem kedvez a kilóinknak a zsírtartalom miatt.
Most savanykás ízû fagyira vágytam, üde citromosra, de hogy az édessége is meglegyen - bár még a szezonja elõtt vagyunk - egy kis sárgabarackot is csempésztem bele. Jó párosításnak bizonyult. Ezúttal házi készítésû joghurtkrémsajtot is tettem bele, amit elõzõleg jól lecsepegtetettem, hogy a lehetõ legtöbb folyadék eltávozzon belõle. Így lesz igazán krémes a fagylaltunk.
Én 3 db 4,5 dl-es és egy 3 dl-es mûanyag dobozkába tettem ezt a jeges finomságot, ezért hamarabb be is pusziltuk, mint ha nagyobb dobozba tettem volna, amibõl fejenként egyszerre csak 2-3 gömböt szoktam kiporciózni. Persze vastag falú üvegpohárban is lefagyaszthatjuk, ha elegánsabb külalakkal akarjuk tálalni. Teljesen mindegy, lényeg, hogy minél hamarabb kanalazhassuk. :-D
Hozzávalók kb. 1300 ml fagyihoz
2 lime
25 dkg házi készítésû mascarpone
15 dkg natúr joghurtkrémsajt
12 dkg + 2 ek cukor (ízlés szerint) ...