Mascarponés gesztenyekrémes torta

2010-11-05

sponsored links

Van nekem egy nagyon kedves üzlet szomszédom, aki néha meglep bennünket valami kísérleti finomsággal. Igaz egy hatalmas szelet gesztenyecsodát hozott, de nem tudtam betelni vele, otthon is szerkesztenem kellett egyet. Igaz kicsit felturbóztam... ;)


A képet Karesz barátomnak ajánlom sok szeretettel! :)) ohne Villa :)) Remélem tetszik ;)
Írj bátran bármikor, bármit ;)


Hozzávalók: (18-as forma)

25dkg gesztenyemassza
12,5 dkg mascarpone
3-3,5dl habtejszín
1 cs. zselatinfix
másfél ek. cukor
10-12db babapiskóta
kb. másfél dl langyos tej
1 ek. rum
hidegre dermedõ csokiszósz (elhagyható, de nem érdemes ;)
dísz (fakultatív)


Elkészítés:

Adjuk a langyos tejhez a rumot, forgassuk meg benne a babapiskótákat. Ha nagyon felszívná magát nyomkodjuk ki belõle a felesleges tejet.
Rakjuk ki piskótával a tortaforma alját, öntsük rá a csokiszószt, tegyük hûtõbe.
A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát.
Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatinfix-szel, majd óvatosan forgassuk hozzá a gesztenyés krémhez. Simítsuk a krémet a tortaformába.
A tetejére öntsünk még a csokiszószból.
Tegyük hûtõbe egy éjszakára. (de legalább pár órára)


Folytats a blogon ... samy-bistro.blogspot.com/2010/11/masc...

sponsored links

Keres?s