Mascarpone poh?rkr?m cukormentesen
sponsored links
Eperszezonban rengeteget fogyasztottam di?t?s desszertk?nt ezt a poh?rkr?met. De minden m?s szezonban is fogyaszthat? b?rmilyen savanyk?s gy?m?lccsel, gy?m?lcsvel?vel r?tegezve. A poh?rkr?m l?nyege, hogy az ?des kr?met savanyk?s gy?m?lccsel vagy cukormentes lekv?rral r?tegezz?k. Mivel most t?l van, a ny?ron, ?ltalam h?zilag k?sz?tett cukormentes baracklekv?rral r?tegeztem le. A k?peken a barackos ?s epres v?ltozatot is l?thatj?tok.
Hozz?val?k kb. 3 nagy poh?rra vagy t?bb kicsire:
50 dkg mascarpone (az Aldiban light v?ltozatban is kaphat?)
25 dkg t?r?
2-3 ev?kan?l tejf?l
term?szetes ?des?t? sz?j?z?nk szerint (n?lam foly?kony lowely sweet Norbi)
Eperszezonban: p?pes?tett epervel? a r?tegez?shez, eperdarabok a d?sz?t?shez
Egy?b szezonokban: erdei vagy savanyk?s gy?m?lcs?k, cukormentes savanyk?s lekv?rok
A mascarpon?t ?sszekeverj?k a t?r?val, tejf?llel, ?des?tj?k az ?des?t?vel ?s emberi fogyaszt?sra alkalmas citromh?jat szoktam m?g bele reszelni. Egy poh?rba r?tegezz?k a kr?met kedv?nk szerint a gy?m?lcsvel?vel vagy lekv?rral. Ennyi az eg?sz! K?sz egy cukormentes, feh?rjed?s desszert! A h?t?ben f?li?val letakarva t?roljuk, ?gy frissebb marad az ?ze. 1-2 napig el?ll, de frissen az igazi.