Mascarpon?s - parmez?nos rakott pulyka
sponsored links
Ha valaki egy gyors, finom ?s z?lds?ges, m?gis egy kicsitk ?l?nleges ?telen t?ri a fej?t, akkor ez az ?tel telital?lat lesz, ak?r az ?nnepi asztalra is. Egy v?letlen folyt?n siker?lt n?h?ny h?napja ?sszehoznom ezt az ?telt, de az?ta m?r t?bbsz?r ter?t?kre ker?lt.
Elk?sz?t?si id?: 70 perc
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
500 g brokkoli
250 g kelbimb?
450 g b?bir?pa
1 db piros kaliforniai paprika
750 g pulykamell
100 g parmez?n
250 g mascarpone
7 dl tej
3 ek. liszt
ol?vaolaj
s?
?r?lt fekete bors
kurkuma
r?mai k?m?ny
szerecsendi?
250 g kelbimb?
450 g b?bir?pa
1 db piros kaliforniai paprika
750 g pulykamell
100 g parmez?n
250 g mascarpone
7 dl tej
3 ek. liszt
ol?vaolaj
s?
?r?lt fekete bors
kurkuma
r?mai k?m?ny
szerecsendi?
1. Els? l?p?sben a pulykamellet felkock?zzuk kb. 2x2 cm-es darabokra, de ?zl?s szerint cs?kokra is v?ghatjuk.
2. Egy serpeny?ben ol?vaolajat hev?t?nk. Ebbe beletessz?k a kock?ra v?gott h?st ?s f?szerezz?k ?zl?s szerint. A saj?t m?rc?met osztom most meg veletek, de ett?l t?rjetek el b?tran. 1/2 tk. ?r?lt fekete borssal, 1/2 tk. s?val, 1/2 tk. ?r?lt r?mai k?m?nnyel ?s 1 tk. ?r?lt kurkum?val megsz?rom a h?skock?kat ?s egy kicsit k?rget pir?tok r?juk kb. 5 perc alatt.
3. Minden z?lds?get megmosunk. A brokkolit kisebb r?zs?kra szedj?k, a kelbimb?t elfelezz?k, a kaliforniai paprik?t cs?kokra v?gjuk. A b?bi r?p?b?l ?n mirelit v?ltozatot haszn?lok, ?gy egyszer?en csak a t?bbi z?lds?ghez adom. Alaposan ?sszekeverj?k a z?lds?geket. A megpir?tott pulykah?st is hozz?keverj?k ?s egy kev?s ol?vaolajjal (kb. 2 ek.) meglocsoljuk ?s az eg?szet.
Egy kb. 20x30 cm-es magas fal? s?t?ed?nybe ?ntj?k a z?lds?ges kever?ket.
Ha m?gis csom?s lenne a kever?k, akkor el? a botmixerrel ?s pillanatok alatt megold?dik a probl?ma.
5. Az z?lds?gek tetej?re 50 g parmez?nt reszel?nk, majd le?ntj?k az eg?szet a m?rt?sunkkal.
6. Kb. 60 perc alatt g?zs?t?ben 4-es fokozaton, villanys?t?ben 180 ?C-on sz?p barn?ra s?tj?k a a rakott z?lds?ges pulyk?nkat. J?l passzol hozz? egy k?nny?, friss sal?ta vagy ?ppen egy finom bef?tt is.
TIPP: Pulyka helyett b?tran haszn?ljatok csirk?t ?s a z?lds?geket is kedvetek szerint, id?nyt?l f?gg?en vari?lhatj?tok.
Tarts velem a Facebookon ?s az Instagramon!