MAROKKÓI TÖLTÖTT PADLIZSÁN

2010-04-03

sponsored links


MAROKKÓI TÖLTÖTT PADLIZSÁN

2 közepes padlizsán
30 dkg darált bárányhús
2 nagy paradicsom
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk. Ras el Hanout
kakukkfû
olivaolaj
só,bors

A padlizsánokat félbevágom, a húsát bekockázom vigyázva hogy ne sértsem meg a héját és besózom. Állni hagyom úgy egy órát, kicsit kinyomkodom majd vágott felével lefelé beolajozott fólián forró sütõben megsütöm. Ameddig sül a padlizsán addig a felaprított hagymát olívaolajon megpárolom, hozzáteszem a tört fokhagymát és a húst, fûszereket és erõs tûzön átforgatom. Hozzáadom a felkockázott paradicsomot és addig sütöm ameddig a leve el nem párolog és kicsit sercegni nem kezd. A megsült padlizsánok belsejét kikaparom és ezt is a húshoz teszem, a tölteléket a padlizsánhéjakba visszakanalazom és 10 percre betolom a forró sütõbe.

Chilis-fokhagymás paradicsommártással tálalom.

Folytats a blogon ... neguilla.blogspot.com/2010/04/marokko...

sponsored links

Keres?s