Marokk?i ezerlyuk? palacsinta (Baghrir)

2020-01-28

sponsored links




Olcs? alapanyagokb?l k?l?nleges ?s finom palacsinta, ez a baghrir.


Hozz?val?k

25 dkg b?zadara
10 dkg finomliszt
1 csomag van?li?s cukor
10 g s?t?por
1 csomag sz?r?tott ?leszt? (vagy 2,5 dkg friss)
3 dl langyos tej
3 dl langyos v?z

A sziruphoz
4 dkg vaj
4 ev?kan?l m?z
f?l narancs leve ?s reszelt h?ja

Egy dl tejben felfuttajuk az ?leszt?t, majd a t?bbi hozz?val?val egy?tt turmixg?pbe tessz?k ?s kb. egy percig turmixoljuk.
Nagyobb m?ret? t?lba ?ntj?k ?s lefedve egy-m?sf?l ?r?n ?t pihentetj?k.
Olajjal v?konyan kikent palacsintas?t?ben, k?zepes l?ngon, csak az egyik oldal?t s?tj?k.
A szirup hozz?val?it ?sszeforraljuk ?s a palacsint?kat meglocsoljuk vele.


Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2020/01/marokk...

sponsored links

Keres?s