Marinált nyúlgerinc, sárgarépa variációval

2010-04-13

sponsored links

Marinált nyúlgerinc sárgarépa-variációval

Hozzávalók:
4 személyre

24 dkg házi nyúl filé

Páclé:
1 dl sárgarépa alaplé vagy könnyû szárnyas erõleves (nálunk most nyúl csontból készült egy alaplé, amit sárgarépával fõztünk be)
1 dl Verjus vagy fehér balzsam ecet
2 dl Olíva olaj
1 E.k Díjóni mustár
2 szál kakukkfû
4-5 szál koriander

Sárgarépa püré:

Hozzávalók:

20 dkg sárgarépa
fél rúd vanília
vaj


Sárgarépa zselé

Hozzávalók:

40 dkg sárgarépa
1 narancs
gyömbér
zselatin

Vajban glazírozott sárgarépa

Hozzávalók:

4 db zsenge karotta
vaj

 

Elkészítés:

Nyúl:

A pácléhez az összetevõket, felforraljuk majd még melegen (90 Celsius fok, a forró páclé átjárja és átpárolja a zsenge nyúlhúst) az elõzõleg letisztított nyúl gerincre öntjük. Azonnal hûtõszekrénybe rakjuk és 24 óráig érni, hagyjuk

Sárgarépa püré:
A megpucolt sárgarépát, sóval és vaníliával ízesített alaplében puhára fõzünk. Majd cutterben vajjal és egy kevés fõzõlével simára turmixolunk.

Sárgarépa zselé:

A sárgarépából a levét gyümölcs turmix segítségével kinyerem, ehhez a léhez facsarom a narancsot. Majd hozzá adom a gyömbért és a narancs reszelt héját, felére beforralom, leszûröm, zselatint adok hozzá, majd formában dermesztem.

Glazírozott sárgarépa:

A zsenge karottát megpucolom, majd alaplében készre fõzöm. Tálalás elõtt, kevés vajjal serpenyõben glazírozom, ha szükséges sózom.


 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... igenyesszakacs.blog.hu/2010/04/13/mar...

sponsored links

Keres?s