Marhapörkölt nokedlivel
sponsored links
Két éve jártunk Gödön, egy kedves ismerõssel találkoztunk, aki meghívott minket vacsorázni és ott ettem elõször fahéjas marhapörköltet. Szakácsnéni többször is figyelmeztetett, h ez fahéjas(!!!), és többször is mondtam neki, h nem gond, megkóstolnám. :)
Hozzávalók:
- 70dkg marhahús
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- fahéj
- vörösbor
- víz
- paprika
- paradicsom
- só, bors,
- pár szem zöldbors
A hagymát apróra vágtam, majd kevés olajon megpirítottam, félrehúztam és rászórtam a pirospaprikát, elkevertem, majd visszahúztam a gázra és beleraktam a kb. 2cm-esre vágott marhahúsit. Minden oldaláról megsütöttem, majd felöntöttem vízzel, sóztam, borsoztam, fahéjaztam. Mikor elforrta a vizét, felöntöttem kb. 2dl vörösborral. Ha még nem puha a hús, de már a leve fogytán, akkor újratöltöttem, vízzel. Mikor a hús megpuhult, hagytam, h elfõje a vizet.
Nokedlit készítettem hozzá: ...