Marhapörkölt nokedlivel

2011-08-13

sponsored links


A lecsós marhaszelet készítésekor maradt kb. 70dkg marhahús, úgyh pörkölt készült belõle. 
Két éve jártunk Gödön, egy kedves ismerõssel találkoztunk, aki meghívott minket vacsorázni és ott ettem elõször fahéjas marhapörköltet. Szakácsnéni többször is figyelmeztetett, h ez fahéjas(!!!), és többször is mondtam neki, h nem gond, megkóstolnám. :)

Hozzávalók:
  • 70dkg marhahús
  • 1 fej hagyma
  • pirospaprika
  • fahéj
  • vörösbor
  • víz
  • paprika
  • paradicsom
  • só, bors, 
  • pár szem zöldbors
A hagymát apróra vágtam, majd kevés olajon megpirítottam, félrehúztam és rászórtam a pirospaprikát, elkevertem, majd visszahúztam a gázra és beleraktam a kb. 2cm-esre vágott marhahúsit. Minden oldaláról megsütöttem, majd felöntöttem vízzel, sóztam, borsoztam, fahéjaztam. Mikor elforrta a vizét, felöntöttem kb. 2dl vörösborral. Ha még nem puha a hús, de már a leve fogytán, akkor újratöltöttem, vízzel. Mikor a hús megpuhult, hagytam, h elfõje a vizet.

Nokedlit készítettem hozzá: ...

Folytats a blogon ... kulinarisizbombak.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s