Marhanyelv ?s t?rkony avagy Nem ?n
sponsored links
Ritk?n jutok hozz?, de akkor egyn?l al?bb nem adom ?nem ?n?
MARHANYELVE GOMB?SAN
Hozz?val?k:
1 db marhanyelv (80-90dkg)
25 dkg gomba
1 fej v?r?shagyma
1 ek. must?r
1 p. tejf?l (150g)
2 db bab?rlev?l
f?szerpaprika
?r?lt k?m?ny
t?rkony
eg?sz bors
s?
(citrom)
A marhanyelvet kukt?ban f?zz?k meg kb.75 perc alatt, s?val, eg?sz borssal, bab?rlev?llel ?s ? citrommal ?zes?tett v?zben. (Ezt ak?r el?z? este is elv?gezhetj?k.)
Miut?n kih?lt, egy ?les! k?ssel sz?p v?konyan lev?gjuk a k?ls?, ?rdes, r?g?sabb r?sz?t (megh?mozzuk?), azt?n a h?s?t felcs?kozzuk.
A gomb?t felszeletelj?k vagy m?ret?t?l f?gg?en cikkekre v?gjuk.
A v?r?shagym?t felapr?tjuk, egy kev?ske zsirad?kon megfuttatjuk, hozz?adjuk a gomb?t ?s lepir?t?s ut?n a felcs?kozott marhanyelvet is.
Meghintj?k f?szerpaprik?val, k?m?nnyel, t?rkonnyal ?s egy ev?kan?l must?rral ?zes?tj?k, majd v?zzel (vagy a nyelv ?tsz?rt f?z?lev?vel) fel?ntve, lassan, kis l?ngon ?sszeforraljuk befejez?sk?nt tejf?l?s habar?ssal s?r?tj?k.
Kedv?nkre val? k?rettel k?n?ljuk, ez n?lam jelen estben, nagyobb m?ret?, kan?llal szaggatott, galuska, aminek t?szt?j?ban apr?tott petrezselyem z?ldet kevertem.
Ha ?gyesen eltal?ljuk a f?szerez?s?t,
-k?stolgassunk-
akkor nem fog hasonl?tani
a p?jslira, savany? t?d?re
vagy egy?b t?rsaira
?