Marhahúsos egytál a sütõbõl

2011-05-01

sponsored links


Az egyik kedvenc ételem, és természetesen a családomnak sincs ellene kifogása, a sütõben összefõzött húsos, zöldséges egytálétel. A hozzávalók tetszõlegesen válogathatók, de ami mindég azonos, az a marhahús. Szeretjük a marhahúst, de a közismert nehézségek miatt / a hús minõsége / erõsen korlátozott a felhasználhatósága. Ennél a ragunál nem jelent gondot az sem, ha a hentes öregecske marhát ad el, amikor én nem azt akarok venni. Az érlelt húsról nem is beszélek. Nem vagyok annyira éles szemû, hogy ne lehetne becsapni.
Most egy szépnek tûnõ marhalábszárat vettünk, bõ másfél kiló volt. Ez került az edénybe.
  • 1,7 kg marhalábszár
  • 5 közepes fej hagyma
  • 6 közepes sárgarépa
  • 70 dkg krumpli
  • 70 dkg barna sampinyon gomba
  • 20 dkg kockázott bacon
  • 1 csokor medvehagyma
  • frissen õrölt bors
  • borsikafû
  • kakukkfû
  • õröltkömény
  • szárított zsályalevél
  • 2 dl vörösbor
  • 1 liter zöldségalaplé kockából


Idõszûke miatt, most csak a húskockákat sütöttem elõ három adagban, hogy ne csak fõljön, de kicsit sülni is tudjon.
Az úúúúúútááálatos gázszolgáltató miatt, ez sajnos nem sikerült, mert olyan gyenge volt a gáz ereje, hogy a legnagyobb lángon sem tudtam sütni a húst. Bõséges levet engedett és nem bírtam elpárologtatni.
A hús felszínét azért így is összehúzta és ez volt a lényeg.
Ezután minden zöldséggel együtt rétegezve ...


Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2011/05/marha...

sponsored links

Keres?s