Marhahúsos burekas
sponsored links
Szombaton folytatva a bogrács-projectet: marhalábszár pörkölt készült (laza 3 óra alatt) nokedli körettel.
Pukk - durr. Meglehetõsen sikerült dudára enni magunkat, de természetesen most sem úsztuk meg maradék nélkül.
Két-három napig mégsem lehet pörkölt pörkölttel, ezért a következõ gondolat pattant ki a fejembõl.
Egy maréknyi pörköltet (szaft nélkül) késes aprítóban összedolgoztam 3 keményre fõtt tojással, mustárral, sóval, õrölt feketeborssal, tejföllel. Juhsajtot reszeltem.
Friss, készre nyújtott leveles tésztát 4 darabra vágtam. Mindegyik negyed egyik felét fél centiméterenként bevagdostam.
Az egyben maradt felekre ráhalmoztam a húsos masszát, erre reszelt juhsajt, majd ismét massza került. Ezt a halmot beborítottam a bevagdosott tésztaféllel úgy, hogy a széleket összenyomtam, majd villával is rásegítettem a ragaszkodásra és a cifrázásra.
Mind a négy burekast elkészítettem, majd elõmelegített sütõben, 200 fokon pirulásig sütöttem.
Vékonyra szeletelt bio uborkával és jófajta csípõs zöldpaprikával kínáltam.
Bizton állíthatom, másnap hidegen is megállta a helyét.
Bármilyen maradék húsból elkészíthetõ - fantáziánkat és a hûtõ tartalmát hívjuk segítségül.