Marhahúsos burekas

2014-01-13

sponsored links

Szombaton folytatva a bogrács-projectet: marhalábszár pörkölt készült (laza 3 óra alatt) nokedli körettel. 



Pukk - durr. Meglehetõsen sikerült dudára enni magunkat, de természetesen most sem úsztuk meg maradék nélkül.
Két-három napig mégsem lehet pörkölt pörkölttel, ezért a következõ gondolat pattant ki a fejembõl.

Egy maréknyi pörköltet (szaft nélkül) késes aprítóban összedolgoztam 3 keményre fõtt tojással, mustárral, sóval, õrölt feketeborssal, tejföllel.  Juhsajtot reszeltem.

Friss, készre nyújtott leveles tésztát 4 darabra vágtam. Mindegyik negyed egyik felét fél centiméterenként bevagdostam.
Az egyben maradt felekre ráhalmoztam a húsos masszát, erre reszelt juhsajt, majd ismét massza került. Ezt a halmot beborítottam a bevagdosott tésztaféllel úgy, hogy a széleket összenyomtam, majd villával is rásegítettem a ragaszkodásra és a cifrázásra.


Mind a négy burekast elkészítettem, majd elõmelegített sütõben, 200 fokon pirulásig sütöttem.



Vékonyra szeletelt bio uborkával és jófajta csípõs zöldpaprikával kínáltam. 



Bizton állíthatom, másnap hidegen is megállta a helyét.

Bármilyen maradék húsból elkészíthetõ - fantáziánkat és a hûtõ tartalmát hívjuk segítségül. 

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2014/01/mar...

sponsored links

Keres?s