Marhah?s meggym?rt?ssal
sponsored links
Gyerekkori nagy kedvencem. Sz?momra ez egy igazi klasszikus, nem az igazi m?sfajta h?ssal, vagy m?s k?rettel. Ez pont ?gy j?, ahogy van.
Marhah?st n?lunk csak ?n eszem, ?gy akkor k?sz?tem el ezt az ?telt, ha marha is ker?l a h?slevesbe. Akkor mentek magamnak p?r szelet f?tt h?st ?s elk?sz?lhet v?gre a meggym?rt?s is hozz?. A m?rt?s kb annyi id? alatt meg van, amennyi id? alatt megf? p?r szem burgonya.
A meggym?rt?s hozz?val?i: 1 b? adag
20 dkg fagyasztott megy (ny?ron persze friss)
3,5 dl v?z
2-3 ek cukor
1 kk ?r?lt fah?j
4-5 db szegf?szeg
1 vastag karika citrom
A s?r?t?shez:
1 ek kukoricakem?ny?t?
f?l dl v?z
1 dl f?z?tejsz?n
A m?rt?s hozz?val?it feltessz?k f?ni, forr?st?l sz?m?tva, alacsonyabb l?ngon m?g 5 percig f?zz?k. Ek?zben csom?mentesre kikeverj?k a kukoricakem?ny?t?t a v?zzel, mehet bele a tejsz?n is. Ha megpuhult a meggy, akkor a f?z?lev?b?l p?r ev?kan?llal tesz?nk a tejsz?nes kever?khez - h?kiegyenl?t?s gyan?nt - j?l elkeverj?k, majd hozz?adjuk a meggyhez. N?h?ny pillanat alatt bes?r?s?dik ?s m?r t?lalhatunk is.
J? ?tv?gyat hozz?!