Marha ?s kukta avagy Mi?rt nem...?
sponsored links
Megmondom a frank?t Dr?g?jim (megent) nem tudok elfogadhat? magyar?zatot adni arra, hogy eddig mi?rt nem ??!?! haszn?ltam, a legal?bb 40 ?ves kukt?mat, vagy ahogy mostans?g nevezik kuktafaz?k-omat-amat-emet-ot stb. ...?s a szomsz?d?t sem.
Az elm?lt h?napokban, viszont praktikai (gyorsas?gi) okob?l kifoly?lag, el?kerestem, leporoltam ?s az?ta egyre gyakrabban haszn?lgatom, annyira, hogy ?me elk?sz?lt az els? kukt?s ?r?lts?gem.
...val?sz?n?nek tartom, hogy lesz m?g n?h?ny ??
V?R?SBOROS MARHARAGU
Z?LDS?GEKKEL ?S ALM?VAL
Z?LDS?GEKKEL ?S ALM?VAL
-kukt?ban f?zve-
Hozz?val?k:
1,20 kg marhalapocka
1 nagy fej v?r?shagyma
4-5 ger. fokhagyma
20 dkg s?rgar?pa
25 dkg alma
2 sz?l sz?rzeller
3 dl v?r?sbor
2 dl v?z
3 ek. liszt
4-5 ek. ol?vaolaj
kakukkf?
s?
pappardelle t?szta
A marhalapock?t sz?pen megtiszt?tjuk, majd a 2x2 centis kock?kra v?gjuk -nem baj, ha picit nagyobbra siker?l ?- ?s egy t?lba tessz?k.
A hagym?t, a s?rgar?p?t, a sz?rzellert ?s az alm?t szint?n megtiszt?tjuk, felkock?zzuk, azt?n a nyers h?sra rakjuk, meghintj?k kakukkf?vel, s?val, valamint a liszttel ?s meglocsoljuk ol?vaolajjal.
Ezut?n a kez?nkkel alaposan ?sszeforgatjuk, ?tkeverj?k, hogy minden r?sz?re jusson f?szer ?s liszt.
A kukt?ba bele?ntj?k a bort ?s a vizet, felforraljuk, beletessz?k a h?st, elkeverj?k, majd kis l?ngon ism?t felforraljuk, azt?n lez?rjuk a kukt?t ?s kis l?ngon 70-80 percig f?zz?k.
K?zben kif?zz?k a pappardelle-t ?s egy m?lyebb t?ny?rban, a t?szt?ra t?laljuk a finom szaftos ragut.
Igen; kukt?ban nem lehet illetve "neh?z"
s?r?, szaftos p?rk?lt szer? ?tkeket k?sz?teni.
De ez nem is az ? a le?rt folyad?k mennyis?ggel szerintem egy kellemes, szaftos vaj puha ragut kapunk.
Term?szetesen a marha kor?t?l is f?gg
a f?z?si id?...