Marha, gersli, z?lds?g, gomba avagy Na, minden j?t
sponsored links
Na, amikor nem tudok d?nteni az ?tkem fel?l, akkor minden j?t ?sszebor?tok, n?ha-n?ha belekeverek (ezt-azt is!) azt?n j?l megeszem ?s k?zben r?j?v?k hogy ez j?!
...m?g szerencse, hogy biztons?gilag k?sz?tettem r?la n?h?ny fot?t ?
...m?g szerencse, hogy biztons?gilag k?sz?tettem r?la n?h?ny fot?t ?
GERSLIS H?S Z?LDS?GEKKEL
?S VARG?NY?VAL
Hozz?val?k:
50-60 dkg marhalapocka
15 dkg gersli (?rpagy?ngy)
20 dkg s?rgar?pa
20 dkg z?ldbors? (fagyos)
20 dkg varg?nya (fagyos, darabolt)
1 nagy fej v?r?shagyma
1 kis dob. paradicsomp?r? (70g)
1 db bab?rlev?l
?r?lt k?m?ny
major?nna
bors, s?
A marhah?st felkock?zzuk.
A v?r?shagym?t felapr?tjuk, ?vegesre s?tj?k, r?tessz?k a h?st ?s amikor elveszti nyers sz?n?t, hozz?adjuk a paradicsomp?r?t ?s finoman megpir?tjuk, megs?zzuk, k?m?nnyel, major?nn?val, borssal ?s egy bab?rlev?llel ?zes?tj?k azt?n v?zzel fel?nt?getve p?rk?lt m?dj?n f?zz?k tov?bb.
A s?rgar?p?t feldaraboljuk ?s a bors?val, a varg?ny?val, illetve a gerslivel egy?tt a p?rk?lth?z adjuk, akkor amikor m?r a h?s haraphat? puhas?g?, fel?nj?k a gersli mennyis?g?nek dupl?ja v?zzel, majd k?zepes l?ngon, kevergetve! nagyj?b?l 35 perc alatt k?szre f?zz?k. (Term?szetesen, ha k?v?nja, k?zben is adhatunk hozz? egy kis vizet.)
Amikor k?sz letakarjuk fed?vel ?s kb.20 percet pihentetj?k, hogy gersli m?g jobban mag?ba sz?vja a szaftot.